4 Redenen waarom investeren in duurzame beplanting de moeite waard is!

Duurzaam groen zorgt voor minder zorgen. Als gemeente, instelling of ontwikkelaar bent u natuurlijk op zoek naar een kleurrijk, duurzaam en onderhoudsarme beplanting. Allgroen bv is een betrouwbare partner voor de aanleg en renovatie van uw buitenterrein. Daarbij kiezen we graag voor duurzame plantencombinaties, met lage onderhoudskosten. Zo profiteert u als opdrachtgever optimaal van de buitenruimte.

Naast het uitdenken van een goed beplantingsplan, zorgen we voor een snelle oriëntatie, planning en uitvoering. Ook bij het verzorgen van de planten in het gebied of woonwijk, zijn wij graag uw partner.

Wij geven u in dit bericht maar liefst 4 redenen waarom een duurzame combinatie planten en bomen, uiteindelijk veel voordeel oplevert.

1. Verhogen van de biodiversiteit

Een combinatie van duurzame planten op het terrein, zorgt voor een verhoging van de biodiversiteit. Maar wat is biodiversiteit nu precies? Verschillende soorten planten en bomen houden de natuur in balans. Daarmee vormen ze een levende, productieve natuur. Variatie is belangrijk voor het evenwicht in de natuur. Met een combinatie inheemse planten en bomen, zorgen we daarvoor.

Biodiversiteit zorgt niet alleen voor schoon water, vruchtbare grond en een stabiel klimaat, maar ook voor een divers aantal insecten, die op hun beurt weer andere diersoorten in balans houden.

De biodiversiteit is heel belangrijk voor de mens. Het levert talloze diensten op en is weliswaar onmisbaar voor het menselijk bestaan op aarde. Denk bijvoorbeeld aan de bestuiving van gewassen of bloemen, houtvorming door bomen, het zuiveren van water, maar ook het prachtige aanzicht van bloeiende buitengebieden.

Allgroen bv helpt u bij het uitkiezen van een goede combinatie duurzame beplanting

Met een ideale combinatie grassen, vaste planten, bloemen, bodembedekkers en bomen kunt u de biodiversiteit in openbare gebieden stimuleren. Allgroen bv helpt u bij het samenstellen van zo’n ideale combinatie beplanting. We kijken o.a. naar verschillende grondsoorten, voedingseisen, hoeveelheid zon- en water, ideale standplaatsen en natuurlijke vijanden. Daar opvolgend doen wij u een aanbeveling.

Wanneer de combinatie op de juiste wijze wordt ingeplant, geniet u minimaal 10 jaar van een onderhoudsarme combinatie planten die de biodiversiteit in het gebied herstelt en/of verbeterd.

Ook voor duurzame beplanting in de omgeving van sloten, waterpartijen, natuurgebieden, scholen, woonwijken, bedrijventerrein en bij wegbermen is Allgroen bv uw partner!

duurzame beplanting

2. Op termijn, lagere onderhoudskosten

Omdat de beplanting de leefomgeving als het ware zelf in stand houdt, zijn de onderhoudskosten een stuk lager dan bij beplanting die voor een groot deel uit dezelfde soort(en) bestaat. We zorgen ervoor dat de combinatie duurzame beplanting toekomstbestendig is, door een functioneel ontwerp.

Daarbij zorgen we ook voor een dichte begroeiing, daardoor maakt onkruid weinig kans. Of we zorgen voor handige, groene bodembedekkers die ook ongewenst onkruiden tegengaan.

3. De beleving van het openbaar groen wordt sterk verhoogd

De beleving van uw buitengebied wordt flink versterkt door een combinatie van duurzame beplanting. Wanneer u kiest voor inheemse, kleurrijke planten zorgt voor een aantrekkelijke buitenruimte. Kiest voor een combinatie meerjarige bloemen en planten? Dan zult u ieder seizoen weer genieten van een bloeiende border. De planten zullen dan meerdere jaren in bloei staan. En dat trekt veel bijen, vlinders en insecten aan voor de verstuiving. Ook zult u merken dat de natuurlijke beplanting vanzelf uitbreidt.

Eveneens door het gebruik van visueel aantrekkelijke soorten, kunt u een impuls geven aan een buitenruimte. Merkt u dat een gebied weinig bezocht wordt door mensen? Herstel de natuurlijke buitenruimte met een prachtige combinatie, kleurrijke bloemen en planten. De beleving van uw buitengebied wordt dan sterk verhoogd.

Ook lastig te bereiken plekken kunnen worden ingeplant door Allgroen bv. Afhankelijk van zon- en schaduwligging, grondsoort en waterhuishouding worden op maat oplossingen aan u aangeboden.

duurzame beplanting

4. Langere bloeitijd ook later in het seizoen!

Kies bij het plaatsen van duurzame beplanting ook voor planten die economisch veel opleveren. Daarbij heeft u de optie voor eenjarige– of meerjarige plantensoorten. Een groot voordeel van meerjarige en/of wilde plantencombinaties hebben een langere bloeitijd. Zo staat in de meeste gevallen de buitenruimte van maart tot en met november in bloei.

Zoals u in dit blogbericht heeft gemerkt zijn veel opdrachtgevers gebaat bij een duurzame, bloeiende buitenruimte. Naast het bevorderen van de inheemse biodiversiteit, levert het ook economisch veel voordelen op.

Heeft u interesse in het uitdenken van een duurzaam concept voor uw buitenruimte? Allgroen bv heeft de vakmensen en middelen in huis voor een efficiënt beplantingsplan, projectbegeleiding en uitvoering. Ook tussentijds uw duurzame beplanting onderhouden is mogelijk.

Kom bij interesse in duurzame beplanting eens met ons in contact via het informatieformulier op onze website. Veel zakelijke opdrachtgevers zijn gebaat bij een bloeiende buitenruimte.

GRATIS BROCHURE AANVRAGEN

Meer blogs & nieuws van Allgroen B.V.

De eerste boom aan de Laan der Verenigde Naties

16 april, 2024 | 10:25|

Onze nieuwe minigraver 1-ton

11 april, 2024 | 11:54|

Ontdek al onze diensten
Ga naar de bovenkant