welke hovenier

Hoe kom ik erachter welke hovenier het beste bij mij past?

Wanneer u op zoek gaat naar een geschikte hovenier, komt u veel aanbieders tegen. Van kleine aanbieders en zelfstandigen tot grote, multifunctionele bedrijven. Natuurlijk speelt prijs een rol bij uw keuze, maar er zijn nog meer factoren waarop u let tijdens de selectie-ronde. Zo speelt het veelzijdige aanbod van het bedrijf en de geldige certificering ook een belangrijke rol.

Hoe kom ik erachter welke hovenier het beste bij mij past? Wij hebben voor het gemak een aantal punten bij elkaar gezet, waarop u uw keuze kunt baseren. Zo heeft u een handige richtlijn bij het uitkiezen van een organisatie die helemaal bij uw behoeften én uw wensen past.

Welke hovenier past bij mij? Let op de veelzijdigheid van de dienstverlening

Er zijn verschillende soorten hoveniersbedrijven. Ieder bedrijf heeft een andere expertise, waarbij het aanbod van de dienstverlening kan verschillen. Sommige bedrijven richten zich puur op het ontwerpen van (droom)tuinen, terwijl anderen zich ook focussen op boomverzorging, groenonderhoud en bestrating. Allgroen bv is zo’n veelzijdig bedrijf, die alle facetten omtrent groen, grond en infra voor u oppakt.

Dat houdt in dat wij naast tuinontwerp en tuinrenovatie ons ook focussen op het nauwkeurig aanleggen van bestrating en het oplossen van grondproblemen. Verzakking, slechte drainage (het wegvloeien van het overtollige water in de grond), verschraling, te weinig voeding in de bodem voor de beplanting, verkeerde grond. En nog veel meer. Het afgraven, ophogen, egaliseren of verplaatsen van grond nemen we graag uit handen. Ook het weer gezond krijgen van de grond kunt u aan ons uitbesteden. Hiervoor voeren wij in sommige gevallen een grondinspectie uit.

Een specialist voor het aanleggen van bestrating is op z’n tijd erg handig. Terrasbestrating, opritbestrating, aanleg van looppaden, veranda’s en parkeerplekken behoort tot onze expertise. Ook met het herstellen van beschadigd straatwerk helpen we u op weg. Raadzaam is het om hierbij een ontwerp te laten maken, zodat de formaten van de gewenste onderdelen altijd kloppen.

Tot slot is boomverzorging een specialistisch onderdeel van veel hoveniers en hoveniersbedrijven. Er zijn hiervoor speciale diploma’s nodig. Let bij het uitkiezen van een hovenier op de vakbekwaamheid. Allgroen bv heeft hiervoor European Tree Workers in dienst. Dit is een Europees diploma.

Gecertificeerde ETW’ers worden Nederland en andere Europese landen ingezet voor praktische functies van boomverzorging, waaronder snoeien, (ver)planten, controleren, vellen van bomen en het verwijderen van bomen. Wanneer u deze certificering ziet, weet u dat de medewerkers van het bedrijf een hoge mate van kwaliteit leveren. En dat ze bovendien de werkzaamheden volgens alle veiligheidseisen effectief oppakken.

Groen

Voor het aanleggen en onderhouden van grootschalig én kleinschalig groen.

Grond

De verzorging van grondwerk t.b.v. weg- en waterbouw, bouwprojecten en tuinen.

Infra

Een project in de cultuurtechniek, civiele techniek of groenvoorziening? Wij verzorgen de hele renovatie.

Machineverhuur

Geniet van de professioneel verhuur van machines inclusief chauffeur.

Zorg voor een heldere én duidelijke communicatie met de hovenier die u in wilt huren

Belangrijk is dat het contact met de organisatie klikt. Voorafgaande aan uw selectie, vraagt u eenvoudig bij meerdere aanbieders een offerte op. Let vooral op de compleetheid van de aanvraag. Staan alle werkzaamheden voldoende uitgelegd op de offerte? Is te herleiden hoeveel u betaalt voor ieder apart onderdeel? Worden de werkzaamheden goed omschreven zodat u weet wat er precies wordt uitgevoerd? Hoe zit het met de garantievoorwaarden en de nazorg? Weet u wat u moet doen mocht er iets niet gaan zoals afgesproken? Allemaal facetten waarop u dient te letten voordat u uw keuze voor een bedrijf maakt.

Gelukkig zijn bovenstaande onderdelen bij Allgroen bv goed geregeld. Zo bieden we een overzichtelijke offerte aan met duidelijke werkomschrijvingen en een juist opgebouwde calculatie.

U schakelt altijd met een vaste contactpersoon, die u tijdens problemen of onjuistheden benaderd. Door onze korte communicatielijnen, is uw project binnen aanzienlijke tijd uitgevoerd. Een spoedklus tussendoor is bijvoorbeeld altijd te realiseren.

Bekijk ook de certificering van het bedrijf

Wanneer een hoveniersbedrijf verschillende certificaten heeft bemachtigd, laat dit het niveau van de dienstverlening zien. Het is niet eenvoudig om dergelijke certificering te behalen. De partij in kwestie moet zorgen voor een goede afwikkeling van de opdracht, een heldere nacalculatie, een deskundige uitvoering en natuurlijk een professionele bedrijvigheid om in aanmerking te komen voor dergelijke certificering.

Het laat eigenlijk zien dat het de zaken goed op orde heeft en dat u kunt vertrouwen op een goed eindresultaat.

Een voorbeeld van een certificering is VCA**. Hiermee wordt er een veilige en gezonde werkplek aangeboden en wordt tevens het milieu gespaard. Allgroen bv laat met deze certificering zien dat het voldoet aan de belangrijkste regelingen uit de Arbowet én dat onze medewerkers voldoende kennis en kunde beschikken over o.a. levensreddende handelingen, brandveiligheid, het ontruimen van gebouwen of machines en een snelle communicatie. In het geval van een calamiteit zullen zij dan ook effectief ingrijpen om alle betrokken personen snel in veiligheid te brengen.

Hiernaast hebben we beschikking over ene ISO 9001 certificering. ISO is een wereldwijde federatie van nationale normalisatie-instituten. De eisen in ISO 9001 zijn er met name op gericht dat een organisatie: producten en/of diensten levert die voldoen aan de eisen van de klant, producten en/of diensten levert die voldoen aan wet- en regelgeving en dat de organisatie zich inspant om de klanttevredenheid te verhogen. Allgroen bv is ISO 9001-gecertificeerd en bewijst hiermee zonder meer te voldoen aan deze genoemde punten.

Verder focussen we ons op:

Herkenbare én veilige werkkleding

Professionele machines en vrachtwagens

Veilige afzetting tijdens de werkzaamheden

Welke hovenier

Altijd een deskundig resultaat! 

Welke hovenier

Speelt duurzaamheid een rol?

Een duurzame dienstverlening is efficiënter om de gevolgen op het klimaat en de leefomgeving terug te dringen. Niet alle aanbieders zullen stilstaan bij de impact op de leef- en werkomgeving. Ofwel: omdat ze (nog) niet de middelen hebben om deze dure investeringen te kunnen doen. Allgroen bv let er bij de aanschaf van nieuwe materialen en machines op dat het artikel duurzaam moet zijn. Zoals bij het aanschaffen van elektrisch gereedschap en de inkoop van machines die minder CO2-uitstoot, lawaai en stankoverlast produceren. Zodoende zetten wij ons effectief in voor een duurzaam milieu.

Duurzaamheid kan ook betrekking hebben op de producten die voor uw project worden gebruikt. Allgroen bv kijkt niet alleen naar het hergebruik van materialen, bijvoorbeeld oude terras- of stoeptegels die gebruikt worden als stapelmuur of snoeiafval dat als bodembedekker wordt gebruikt, maar kiest tevens altijd een duurzame afvalverwerker uit voor overtollig puin. Door in de eerste instantie zoveel mogelijk materialen te recyclen, wordt het milieu minder belast.

Hoe kom ik erachter welke hovenier het beste bij mij past?

Concluderend: Wanneer we het hebben over welke hovenier bij u past is de klik die u ervaart met het hoveniersbedrijf ook van belang. Heeft u een goed gevoel bij het bedrijf dat u inhuurt? Dan kunt u daar in de meeste gevallen gewoon op vertrouwen. Natuurlijk is Allgroen bv veel meer dan enkel een hoveniersbedrijf.

Wij focussen ons namelijk op groen, grond en infrastructurele werkzaamheden. Bij u thuis of in de publieke sfeer.

Wilt u eens langskomen voor een kennismakingsgesprek? Neem dan gerust contact op via onze website.

GRATIS BROCHURE AANVRAGEN

Meer blogs & nieuws van Allgroen B.V.

De eerste boom aan de Laan der Verenigde Naties

16 april, 2024 | 10:25|

Onze nieuwe minigraver 1-ton

11 april, 2024 | 11:54|

Ontdek al onze diensten
Ga naar de bovenkant