Meer groen rondom ziekenhuizen en zorginstellingen!

Het is bewezen dat de natuur een positieve invloed heeft op de gezondheid en het welzijn van de mens. Mensen komen tot rust in de natuur en ook lichamelijk heeft in de natuur zijn goede invloeden. Maar waarom zien we rond ziekenhuizen dan nog zo weinig groen?

Wij laten u graag zien waarom groen rondom uw ziekenhuis of zorginstelling een goede investering is!

Het vermindert stress

Al eerder is vernoemd dat de natuur er voor kan zorgen dat stress wordt verminderd. Dit is inmiddels door meerdere studies aangetoond. Het kijken naar en/of lopen door de natuur heeft een positieve invloed op onze geest. We worden er rustig van en stressvolle situaties kunnen even vergeten worden.

Aangetoond is dat 20 tot 30 minuten in de natuur zijn, al invloed heeft!

Een positief effect op de gezondheid

Sommige mensen beweren dat je door veel buiten in de natuur te zijn minder snel ziek wordt, of sneller zult herstellen van bepaalde ziektes. Hier is geen hard bewijs voor, maar het heeft zeker een positieve invloed op de gezondheid.

Nergens krijg je zulke schone zuurstof binnen als midden in de natuur.

Schone zuurstof is geeft een boost aan het hele lichaam. In combinatie van vitamine D uit de zon is dit dus zeker een positief effect en kan het zeker helpen om bepaalde patiënten sneller beter te laten worden!

natuur

Het kan aanzetten tot sociale contacten

Een tuin bij een ziekenhuis of zorginstelling is niet alleen fijn om naar te kijken en om in rond te wandelen, maar kan ook aanleiden tot sociale contacten. Doordat meerdere mensen tegelijk in de tuin rondlopen, raken de mensen vanzelf met elkaar aan de praat. Dit is fijn voor de patiënten en bewoners, zeker voor mensen die verder weinig bezoek krijgen.

Het geeft een huiselijke uitstraling

Een ziekenhuis of een zorginstelling kan er als gebouw soms wel een beetje ‘kil’ uit zien. Een ziekenhuis is vaak een wit statisch groot gebouw, wat verreweg op een thuis lijkt. Een tuin of een andere groene omgeving kan hier al veel verandering in brengen.

Groen oogt gezellig en bovendien vertrouwd, want iedereen herkent het. Dit kan zeker voor bijvoorbeeld bewoners van een ouderen complex erg fijn zijn!

Allgroen bv staat voor u klaar!

Wij staan graag voor u klaar als het gaat om de aanleg van groen rondom ziekenhuizen en zorginstellingen. Samen met u gaan we op zoek naar een passend ontwerp dat voldoet aan alle wensen en eisen.

Benieuwd naar wat wij voor u kunnen betekenen en wilt u graag meer informatie? Vraag vrijblijvend een offerte aan.

Binnen een week komen wij met een persoonlijke prijsopgave. Allgroen bv; specialist in groen, grond en infra!

GRATIS BROCHURE AANVRAGEN

Meer blogs & nieuws van Allgroen B.V.

De eerste boom aan de Laan der Verenigde Naties

16 april, 2024 | 10:25|

Onze nieuwe minigraver 1-ton

11 april, 2024 | 11:54|

Ontdek al onze diensten
Ga naar de bovenkant