Nationale Boomfeestdag (18-03-2020) is verplaatst! Allgroen bv plaatst alsnog 40 nieuwe bomen

Op 18 maart 2020 is het Nationale Boomfeestdag. Allgroen bv is dit jaar ingehuurd om samen met de Gemeente Zwijndrecht én Dordrecht Nationale Boomfeestdag te vieren. Dat doen we meestal niet alleen, aangezien er ook diverse scholen en leerlingen aansluiten. Deze nationale viering wordt jaarlijks gehouden op de derde woensdag in maart.

Dit jaar was gepland dat onze hoveniers op woensdag 18 maart 2020 samen met diverse scholen en leerlingen in totaal 40 bomen zullen planten. Dat stond niet alleen op de planning in Heerjansdam, maar ook aan de Maasstraat in Dordrecht.

Nationale Boomfeestdag op 18 maart 2020 verplaatst zich naar het najaar

Inmiddels zijn de organisatie en de aansluitende partijen tot het besluit gekomen om de feestdag op 18 maart te annuleren en te verplaatsen naar het najaar. Dit in verband met de grootte van het evenement in relatie tot het coronavirus en het kabinetsbesluit om evenementen met meer dan 100 genodigden af te lassen.

Het gevaar van besmetting is dusdanig groot dat de organisatie dit gezondheidsrisico niet wil en kan nemen. Daarom is besloten het evenement niet af te lassen maar te verplaatsen naar het najaar. De organisatie achter Nationale Boomfeestdag zal met de gemeenten opnieuw kijken naar een nieuwe datum voor het planten van de beoogde bomen. De nieuwe datum wordt op korte termijn gecommuniceerd via de website van Nationale Boomfeestdag.

Wenst u meer te weten te komen over de annulering deze nationale dag? Bekijk het persbericht op de website van Boomfeestdag.

Beoogde planning in Dordrecht: Het planten van de Kastanje Aboretum

In het bijzonder zullen wij tijdens de viering van Nationale Boomfeestdag aan de Maasstraat in Dordrecht zo’n 27 verschillende kastanjebomen planten. Dat is van essentieel belang, aangezien het niet zo goed gaat met de kastanje boom in Nederland.

Met een zogenoemde Kastanjearboretum kunnen we dit probleem tegengaan én de Kastanje weer stimuleren. Een Kastanjearboretum is een verzameling van kastanjesoorten, zowel in struikvorm als in boomvorm.

Dankzij deze oplossing heeft de Kastanje dus veel kans om te overleven.

Beoogde viering in Heerjansdam

Ook in Heerjansdam staan we als organisatie klaar met zo’n 13 bomen. Samen met de kinderen van diverse scholengemeenschappen, zouden we diverse bomen planten in Heerjansdam.

Omdat de viering inmiddels is verplaatst naar het najaar, wachten we, verdere berichtgevingen van de gemeente over de invulling van het evenement, geduldig af.

Allgroen bv zal in de week van 18 maart 2020 de beoogde 40 bomen alsnog planten in het kader van de twee projecten. De nieuwe invulling van het programma op de nationale boomfeestdag in het najaar volgt op een later moment.

Bomen geven energie!

Wist u dat bomen een hele goede klimaatregel zijn? Ze nemen niet alleen voldoende CO2 op en zuiveren zo de lucht, maar ze maken ook de leefomgeving koeler en gezonder. Daarnaast zorgen bomen voor een hogere biodiversiteit, een betere waterafvoer van overtollig regenwater én stimuleren tevens het concentratievermogen van kinderen en volwassenen.

Een goede actie is het dus om volop bomen te planten. Vooral tijdens deze speciale viering op Nationale Boomfeestdag, welke nu dus later in het jaar plaats zal vinden.

We houden u op deze nieuwspagina op de hoogte van nieuwe updates over de viering van Nationale Boomfeestdag in het najaar van 2020. Mis geen enkele update, wanneer u zich inschrijft op onze nieuwsbrief.

GRATIS BROCHURE AANVRAGEN

Meer blogs & nieuws van Allgroen B.V.

De eerste boom aan de Laan der Verenigde Naties

16 april, 2024 | 10:25|

Onze nieuwe minigraver 1-ton

11 april, 2024 | 11:54|

Ontdek al onze diensten
Ga naar de bovenkant