Nederlandse infrastructuur wordt energie neutraal in 2030!

Minister Schultz van Infrastructuur en Milieu maakt in een brief aan de Tweede Kamer bekend dat de Nederlandse infrastructuur in 2030 zelf energie moet gaan opwekken die nodig is om te functioneren.

Dit vergt een aantal belangrijke innovaties.

Hoofdwegennet en waternet

In het voorstel staat dat voornamelijk het hoofdwegennet en waternetwerk over 14 jaar volledig energieneutraal moeten draaien. Nieuwe bruggen en sluizen gaan energie opwekken die gelijkertijd in wordt gezet voor het eigen netwerk.

Zonnepanelen en windmolens worden naast snelwegen, op dijken en sluiscomplexen geplaatst en gaan elektriciteit aanleveren voor verkeerscentrales. Ook wordt bermgras in de toekomst gebruikt voor groen gas.

De wegen en de directe omgeving krijgen tevens een nieuwe rol bij de energieopwekking. Er wordt ingezet op de ontwikkeling van asfalt dat voor minder brandstofverbruik zorgt en op nieuwe innovaties zoals een weg die energie levert aan het verkeer dat er over heen rijdt.

‘De kwaliteit van de Nederlandse infrastructuur staat wereldwijd in de top 3’

Infrawerk is essentieel

Werken aan de infrastructuur van de toekomst is noodzakelijk, aldus Minister Schultz. Vele nieuwe innovaties en technologieën maken het mogelijk om onze infrastructuur duurzamer en slimmer te maken. Het levert ook nog eens een mooi en leefbaar land op.

Bovendien boort Nederland nieuwe markten aan voor bedrijven met innovatieve oplossingen.

Verder lezen

Meer weten over het energie neutrale voorstel van het Ministerie van Infrastructuur en Milieu?
Kijk op: www.rijksoverheid.nl.

Bekijk ook eens onze dienst infra voor projecten in de civiele techniek, cultuurtechniek en groot groenvoorziening.

Allgroen kan de gehele aanleg en renovatie voor u verzorgen! Neem contact op met onze medewerkers voor de mogelijkheden. Mail naar info@allgroenbv.nl of bel met 078 61 62 837.

GRATIS BROCHURE AANVRAGEN

Meer blogs & nieuws van Allgroen B.V.

De eerste boom aan de Laan der Verenigde Naties

16 april, 2024 | 10:25|

Onze nieuwe minigraver 1-ton

11 april, 2024 | 11:54|

Ontdek al onze diensten
Ga naar de bovenkant