Nooit meer wortelopdruk in het wegdek met dit systeem!

Nog voor de zomervakantie van dit jaar is Allgroen bv een samenwerkingsverband aangegaan met TreeBuilders voor een uniek project in Rotterdam. We hebben in Rotterdam op een zeer speciale manier tientallen bomen geplaatst. Wat is daar nu zo uniek aan denkt u? Nou, er is gebruik gemaakt van een zogeheten sandwichconstructie, zodat de wortels van de bomen geen schade aanrichten aan het bovenliggende wegdek.

De tijd dat het asfalt of de tegels beschadigen is hiermee meteen voorbij.

Hoe werkt deze manier van het planten van bomen?

Er wordt gebruik gemaakt van een zogeheten sandwichconstructie, die de funderingslaag vervangt en een dunnere basislaag creëert. Hierdoor kunnen de wortels van de boom goed groeien. De panelen in de sandwichconstructie dragen en verdelen de verkeersbelasting op het bovenliggende wegdek. De open structuur creëert een open luchtlaag onder de tegels, waardoor wortels niet kunnen opgroeien en de stoep of weg niet kan beschadigen.

Kortom: een echte win-win situatie. De wortels veroorzaken geen schade aan het wegdek en kunnen zich volop ontwikkelen. Doordat het wegdek niet beschadigd raakt, is het dus veilig te gebruiken voor de burger.

Wanneer te gebruiken?

Het systeem is te gebruiken in wijken met bestaande of nieuw aangeplante bomen. Ook is het een goed alternatief als het niet mogelijk is om andere ondergrondse structuren te gebruiken of in gebieden met een hoog grondwaterpeil. De afstand waarop het systeem geplaatst wordt, is afhankelijk van de boomsoort, maar om zeker te zijn kunt u dit navragen. Allgroen bv is graag uw uitvoerder van deze vorm van boomplanting. Hiervoor werken wij samen met TreeBuilders. Wij kunnen uw project in Zuid-Holland uitvoeren, immers beschikken wij daarvoor over de juiste machines, materialen en vakmensen.

Bent u als gemeente geïnteresseerd in een dergelijk systeem? Dan komen wij graag met u in contact. Geef uw verzoek door via de website. Wij geven u dan zo spoedig mogelijk een reactie en laten u weten wat de beste vervolgstappen zijn.

Alles over onze werkzaamheden

Wij hebben alle informatie over ons bedrijf en werkzaamheden gebundeld in één fijn overzicht. Vraag nu gratis onze handige brochure aan!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Brochure Allgroen bv

Meer blogs & nieuws van Allgroen B.V.

  • afvalbakken dordrecht stolk fotografie

Allgroen B.V. monteert statiegeldbeugels aan afvalbakken

24 juli, 2023 | 10:32|

  • inspecteur speelplaats

Cursus Inspecteur Spelen Basis

10 maart, 2023 | 09:43|

Allgroen B.V in vakblad Cumela

13 januari, 2023 | 02:48|

Bekijk onze uitgebreide dienstverlening!
Ga naar de bovenkant