Rotterdammers

Rotterdammers hebben drie keer groenere tuin dan Amsterdammers

Rotterdammers hebben 3 x groenere tuinen dan Amsterdammers. Dit blijkt uit nieuw data-onderzoek van Deloitte -in samenwerking met Climate Adaptation Services- (CAS). Hierbij zijn de Nederlandse tuinen voor het eerst inzichtelijk gemaakt. Dat hebben ze uitgevoerd op buurt-, gemeentelijk- en landelijk niveau. Hierbij is o.a. berekend hoeveel oppervlakte deze tuinen in beslag nemen. En wat blijkt? De Nederlandse particuliere tuinen bestaat voor 36% uit groen en is dus iets meer dan een derde ‘groen’. Dat is minder dan het aan te bevelen percentage van 60%.

Om meer tuingeluk te creëren is een verhouding van 2/3 groen en 1/3 verharding wenselijk. Zoals bekend draagt meer groen bij aan een betere gemoedstoestand van mensen.

Rotterdammers versus Amsterdammers

Opvallend is ook de data analyse tussen Rotterdam en Amsterdam. Zo blijkt dat Rotterdammers 3 keer vaker een groenere tuin bezitten dan Amsterdammers.

Groen houd klimaatverandering in toom

Voor het onderzoek zijn 9,3 miljoen adressen (en dienst tuinen) onderzocht. Gegevens op dit niveau zijn relevant voor beleidsbepalers. Zo zorgt meer groen o.a. voor verkoeling, meer biodiversiteit, CO2-vermindering en een goede afwatering. En houden ze de gevolgen van klimaatverandering in toom.

Ontdek het percentage groen voor uw buurt

Verder lezen over dit onderwerp? Ontdek de cijfers voor uw gemeente -en buurt- via de landkaart op de website van Deloitte via deze link.

GRATIS BROCHURE AANVRAGEN

Meer blogs & nieuws van Allgroen B.V.

De eerste boom aan de Laan der Verenigde Naties

16 april, 2024 | 10:25|

Onze nieuwe minigraver 1-ton

11 april, 2024 | 11:54|

Ontdek al onze diensten
Ga naar de bovenkant