Steeds meer focus op ‘duurzaamheid’ bij publieke aanbestedingen!

Er is steeds meer aandacht voor duurzaamheid in de publieke aanbestedingen. In 2019 nam dit zelfs met 8,3 procent toe in vergelijking met 2018. De provincie Noord-Brabant kwam uit het onderzoek van Aanbestedingsinstituut Bouw & Infra als beste uit de test als meest ‘duurzame publieke opdrachtgever.’ Dat doen zij door in de vijf van de acht openbare aanbestedingen de zwaarste duurzame gunningscriteria te gebruiken.

Al sinds 2016 analyseert het Aanbestedingsinstituut in opdracht van Bouwend Nederland alle openbare aanbestedingen op het gebied van duurzaamheid. De provincie van Zuid-Holland kwam volgens dit onderzoek uit op plaats 44 in 2019.

Meer informatie over deze ontwikkeling? Bekijk dan hier de originele berichtgeving op de website van: ‘duurzaambedrijfsleven.nl’.

Duurzaamheid als groen, grond en infrabedrijf

Ook als partner op het gebied van groen, grond en infra zien we steeds vaker het belang van duurzaamheid. Niet alleen de opdrachtgevers bij aanbestedingen vragen ernaar, maar ook onze directe klanten.

Bij Allgroen bv zorgen we er daarom  voor dat we certificaten op het gebied van duurzaamheid behalen én behouden. Zo hebben we in 2020 de CO2-Bewust certificering behaald in het kader van de CO2-Prestatieladder. Deze energie audit stimuleert ons groen, grond en infrabedrijf om het eigen energieverbruik en de CO2-uitstoot te kennen en daarbij tegelijkertijd te verminderen. Dankzij de certificatie wordt er structureel aandacht gegeven aan energiebesparende maatregelen in onze organisatie.

Meer informatie over ons CO2-Bewust certificaat vindt u op deze pagina van onze website:

Meer informatie over duurzaamheid en/of publieke aanbestedingen

Wilt u meer te weten komen over wat wij als duurzame uitvoerder op het gebied van groen, grond en infra voor u kunnen betekenen? Of over onze publieke aanbestedingen? Kom dan snel in contact met Allgroen bv via het contactformulier.

Bekijk ook eens één van onze diensten voor meer informatie over uw mogelijkheden:

Groen

Het aanleggen en onderhouden van zowel grootschalig als kleinschalig groen is al meer dan 30 jaar de belangrijkste bezigheid van Allgroen bv.

Grond

Allgroen bv verzorgt grondwerk ten behoeven van onder andere weg- en waterbouw, (nieuw) bouwprojecten, bouwputten en tuin renovaties.

Infra

Een project in de civiele techniek, cultuurtechniek en grootgroenvoorziening? Allgroen bv kan de gehele aanleg en renovatie voor u verzorgen.

GRATIS BROCHURE AANVRAGEN

Meer blogs & nieuws van Allgroen B.V.

De eerste boom aan de Laan der Verenigde Naties

16 april, 2024 | 10:25|

Onze nieuwe minigraver 1-ton

11 april, 2024 | 11:54|

Ontdek al onze diensten
Ga naar de bovenkant