Maaien voor verticuteren

Maaien voor verticuteren is een bezigheid die iedere trotse eigenaar van groen gazon moet uitvoeren. Verticuteren is namelijk heel belangrijk om het gazon of gras mooi én gezond te houden. We adviseren om het elk jaar te herhalen. In sommige gevallen is het zelfs beter om het meerdere keren per jaar uit te (laten) voeren.

Verticuteren kan met de hand, maar sneller is het om het machinaal te doen. Bij Allgroen bv beschikken we over verschillende machines die het werk vereenvoudigen. We kunnen daardoor grotere oppervlaktes behandelen. En dat is bijvoorbeeld handig bij publieke ruimtes zoals parken, voetbalvelden en bij openbare groenstroken.

Wat is verticuteren?

Op ieder gazon of grasland ontstaat een laagje dood materiaal. Mossen, dode grassen en vuil verstikken het gras. Met verticuteren haalt u de bovenste laag (ook wel viltlaag genoemd) weg. Dat kan u met de hand uitvoeren, echter neemt dat veel tijd in beslag. Slimmer is het om het uit te laten voeren door een ervaren hovenier(s). De hoveniers van Allgroen bv beschikken immers over diverse machines die een groot oppervlakte in één keer te verticuteren. We kunnen de kale plekken – die soms onverhoopt ontstaan – ook weer direct inzaaien met nieuw gras.

De bovenste viltlaag van het gazon is slecht voor de kwaliteit van uw gazon. Water, licht en lucht wordt namelijk tegengehouden en het kan niet meer goed doorstromen naar de bodem. Ook kunnen er plassen ontstaan. Verticuteren is dan ook belangrijk voor de kwaliteit van uw gazon of groenstrook en moet u ieder jaar herhalen.

Maaien voor verticuteren

Indien u naast het verticuteren ook maaiwerkzaamheden wilt laten uitvoeren door de experts van Allgroen bv, kom dan via dit online formulier met ons in contact. We doen u allereerst een prijsvoorstel, zodat u de totale kosten inzichtelijk heeft. Vervolgens zullen we de werkzaamheden inplannen. Indien gewenst kunnen we dit ieder jaar voor u herhalen.

Kortom, laat u volledig ontzorgen door de ervaren hoveniers en boomverzorgers van Allgroen bv voor ‘het maaien voor verticuteren’ van uw terrein.