Nieuwe verbinding tussen 2 sloten in de Dordtse Biesbosch

In opdracht van een Ingenieursbureau uit de regio hebben we onlangs in de Dordtse Biesbosch -nabij de Noorderelsweg- een duiker aangebracht. Een duiker is een betonnen buis die 2 sloten met elkaar verbindt. Dat is veelal nodig om het waterpeil onder controle te houden of om de kwaliteit van de sloten te verbeteren.

Voor dit project is er gebruik gemaakt van een grote duiker, met een diameter van 800 mm. De waterstand in de Nieuwe Dordtse Biesbosch wordt steeds hoger. Door deze sloten met elkaar te verbinden, wordt het overtollige water beter opgeslagen.

Dordtse Biesbosch
Dordtse Biesbosch
Dordtse Biesbosch

Hoe zijn we te werk gegaan in de Noorderelsweg bij de Dordtse Biesbosch?

We hebben onze eigen machines ingezet om de klus te klaren. De Volvo 145 en de mobiele Takeuchi. De mobiele kraan is gebruikt voor het aanvoeren en afvoeren van het benodigde zand. De nieuwe Volvo 145 graafmachine is gebruikt om de grond af te graven en de buis op de juiste plaats in te voegen. Uiteindelijk is zo de duiker op de juiste plaats, tussen beide sloten in geplaatst.

Om dit voor elkaar te krijgen moest het water in de beide sloten worden tegengehouden. Door in de 2 sloten stalen schotten te plaatsen, kon het water niet tussen beide sloten doorstromen. En kon de duiker succesvol worden geplaatst.

Snelle realisatie van het project!

Alle restmaterialen zijn door onze eigen vrachtwagens met autolaadkraan tijdens het project aan- en afgevoerd. Gelukkig voor de opdrachtgever waren we niet lang bezig met de voorbereiding en de uitvoering van het project. En konden we de werkzaamheden snel afronden in de Dordtse Biesbosch. De werkzaamheden zijn naar volle tevredenheid voltooid binnen 5 werkdagen.

de Dordtse Biesbosch
de Dordtse Biesbosch
Allgroen bv
de Dordtse Biesbosch

Alle slootwerkzaamheden op een rij:

Naast het verbinden van sloten, bent u bij Allgroen bv ook aan het juiste adres voor het uitbaggeren zodat de sloot de voorgeschreven diepte en breedte houdt. Hiernaast verwijderen we overtollige waterplanten en kroos, drijfvuil, ingevallen bladeren, overhangende takken, of ander restafval dat de aan- en afvoer van water hinderen.

Oeverherstel, onkruidbestrijding of aanleg van groen zijn tevens werkzaamheden die Allgroen bv met veel plezier voor u uitvoert.

Ontdek de opties van (groot) groenvoorziening via de website én kom met ons in contact voor het onderhouden van uw sloten!