Project omschrijving

Indrukwekkende herinrichting rondom woningen Schiebroek | Rotterdam | Deel 3

We zijn inmiddels beland in de laatste fase van dit indrukkwekkende project in Schiebroek, waarbij de achtertuinen voor de bewoners volledig zijn gerenoveerd. We zijn aan het einde van 2018 gestart, waarbij de oplevering deze maand -in juli 2019- zal plaatsvinden.

Voor de straten Meidoornsingel, Asserweg, Meijersplein-Zuid, Oppenheimstraat en de Naberstraat is het verschil groot. De wijk is zo’n 30 jaar niet aangepakt, waardoor de grond gedurende de jaren erg is verzakt. De ophoging maakt dan ook veel verschil voor de bewoners. Met name de afvoer van overtollig regenwater en het grondpeil zijn aanzienlijk verbeterd.

Update 1: De vernieuwde achtertuinen van de bewoners

De achtertuinen zijn zoals afspraak allemaal opgehoogd en opgeleverd aan de bewoners in Schiebroek. In de loop van het project bleek dat er nog vier tuinen te laag liggen ten opzichte van het nieuwe, verhoogde terrein. Er is daarbij besloten om deze tuinen, die aan een nieuw huizenblok liggen, ook mee te nemen in het project. We zullen de aankomende weken hier nog druk mee bezig zijn om ook deze tuinen op te hogen en te vernieuwen.

Schiebroek
Schiebroek

Update 2: De openbare binnentuinen van de wijk

De openbare binnentuinen, die toegankelijk zijn voor bewoners én bezoekers, zijn inmiddels ook afgerond. In het najaar zullen de medewerkers van Allgroen bv terugkeren om de beplanting aan te leggen. In het beplantingsplan is er gewerkt met kleurrijke vaste planten, rode beukenhagen en groenblijvende heesters. Deze blijven heel het jaar door prachtig groen! Om de ruime opzet van de wijk te behouden komt er ook weer veel gras terug.

Oplevering aan alle betrokken partijen: 11 juli 2019

Donderdag 11 juli 2019 is er een gezellige barbecue georganiseerd voor alle bewoners, belanghebbenden en opdrachtgevers. Het project in Schiebroek is hierbij opgeleverd aan de wijk. Als Allgroen bv hebben we met veel plezier mogen werken aan dit indrukwekkende project. We hopen dat de bewoners nog vele jaren kunnen genieten van hun nieuwe én vooral bloeiende leefomgeving.

Teruglezen

Benieuwd naar de eerdere berichtgevingen over dit project? Lees alle delen van dit project op het gemak terug: