Moderne tuin met veel split en groot gazon in Hendrik-Ido-Ambacht

Groot grondwerk is nodig in deze tuin in Hendrik-Ido-Ambacht.

In mei 2021 zijn we hier namelijk gestart met het aanleggen van een nieuwe moderne tuin bij deze nieuwbouw woning.

Het grondwerk is nodig om de tuin ‘aanleg klaar’ te maken. Werkzaamheden die we momenteel uitvoeren hebben betrekking op het aanvullen van nieuwe grond en het aanleggen van onderliggende systemen (waaronder een compleet beregeningssysteem).

Ook het egaliseren van de grond is straks één van de werkzaamheden waar we mee bezig zijn. Allemaal om deze moderne tuin zo snel mogelijk te realiseren voor de bewoners in Hendrik-Ido-Ambacht.

Lees hieronder meer over het moderne tuinontwerp dat Allgroen bv heeft bedacht:

Strakke oprijlaan voor parkeren gemaakt van split en splitplaten

Het huis wordt gekenmerkt door de gedeeltelijke -ronde- oprijlaan in de straat. Vanuit daar rijden de bewoners straks hun nieuwe oprit op. Deze oprit wordt aangelegd met grijze split en speciale splitplaten.

Deze ‘splitplaten’ zijn nodig om ervoor te zorgen dat de oprijlaan in de tuin stevig is én blijft. Bij het op- en afrijden ontstaan er door de splitplaten geen kuilen of kleine bergjes. Daardoor blijft het split gewoon netjes liggen.

Ook de rest van de tuin wordt bedekt met grijs split. Split is een fijn materiaal en geeft een strak geheel aan deze tuin in Hendrik-Ido-Ambacht.

Groot gazon van natuurlijk gras én grote dubbele beplantingsvakken

Alles is groot in deze grote tuin. Maar het grootste gedeelte is straks het gazon. Een gazon komt veelal voor in de moderne tuin. Met een gazon brengt u namelijk snel veel groen de tuin in. Bovendien zorgt een strak gazon voor een overzichtelijk geheel.

De grote beplantingsvakken grenzen aan beide uiteindes van het gazon. Daarvoor wordt nog een apart beplantingsplan door Allgroen bv aangeleverd. Om de beplantingsvakken heen plaatsen we grijze 60 x 60 cm staptegels. Zo wordt ook de achterzijde van de tuin toegankelijk voor de bewoners.

Over een looppad van staptegels komt in de volledige lengte een Douglas houten pergola. Daar worden diverse klimplanten tegenaan geplant die over de pergola heen groeien.

Achter het gazon bevindt zich een talud. Dit talud voorzien we van worteldoek. In het worteldoek worden gaten gemaakt voor de beplanting. Het is daarbij de bedoeling dat het talud straks volgroeit met een bodembedekker, zodat het een groene beplantingsstrook vormt.

Automatisch beregeningssysteem met watersproeiers

Veel mensen vinden het lastig om alle beplanting in de tuin goed water te geven.

Daarom wordt het gazon, de grote beplantingsstroken en het talud voorzien een beregeningssysteem met watersproeiers. Dat geeft automatisch water aan alle beplanting. Zo wordt het water evenredig verdeeld én kunnen de planten niet uitdrogen.

Aanvullend zal Allgroen bv een robotgrasmaaier leveren, zodat het gazon automatisch gemaaid zal worden. Een robotgrasmaaier is een extra luxe in deze moderne tuin.

Overige tuinonderdelen zoals een groene schutting én jacuzzi ondergrond

Tegen de rand van het perceel plaatsen wij extra beschoeiing om de oever te beschermen tegen het water van de nabijgelegen sloot. Water kan er namelijk voor zorgen dat de kade steeds verder afbrokkelt. Een houten beschoeiingswand of ook wel een ‘keerwand’ genoemd voorkomt dit proces.

Aan de andere kant van de tuin, in het verlengde van de muur, komt -als afscheiding met de buren- een groene schutting. Deze schutting bestaat uit gaasschermen, waar diverse klimplanten tegenaan zullen groeien.

Uiteindelijk wordt de tuin afgewerkt met een jacuzzi, waarvoor wij de ondergrond zullen aanleggen. Dat is pas genieten!

De tuin zal tot slot worden aangevuld met diverse groenvakken, gemaakt van opsluitbanden met beplanting. Al met al wordt er veel groen geplaatst in deze moderne tuin in Hendrik-Ido-Ambacht.

We verwachten de werkzaamheden over enkele weken te hebben gerealiseerd én houden u via deze website op de hoogte van de voortgang van het project. Wilt u toch meer zien? Houd onze Facebook– of LinkedIn pagina dan goed in de gaten en krijg als eerste bericht bij nieuwe ontwikkelingen over dit project.