Prachtig groen sedum dak bij deze woning in Hendrik-Ido-Ambacht

Met een dakbegroeiingsysteem haalt u de natuur dichtbij. Dat dachten deze bewoners in Hendrik-Ido-Ambacht ook. Allgroen bv mocht daar namelijk diverse kant-en-klare bakken met verschillende soorten sedum planten op het platte balkon dak plaatsen. Een groen dak is niet alleen mogelijk op een plat dak, maar ook schuine daken zijn daarvoor geschikt, mits het schuine dak een maximale helling heeft van 10 graden of 20%.

Of een dakbegroeiingsysteem op uw dak wel of niet mogelijk is, is afhankelijk van de maximale draagconstructie van het dak. Zo moet het dak het totale gewicht kunnen dragen. Allgroen bv plaatst daarentegen ook sedum planten op garages en overkappingen.

Kortom, denkt u dat uw dak geschikt is? Haal dan een beetje natuur naar het verstedelijkte gebied én geniet van mooie sedum beplanting boven op het dak van uw schuur, garage of overkapping.

groen sedum dak
groen sedum dak
groen sedum dak

De voordelen van een groen sedum dak

Dakbegroeiing heeft een aantal aantrekkelijke voordelen. Dat is ook de reden waarom steeds meer mensen kiezen voor een groen dak. Het vangt namelijk veel meer regenwater op, waardoor dit niet meer hoeft af te vloeien via het rioolsysteem. Zo voorkomt u wateroverlast op het dak.

Daarnaast is een groot voordeel dat dakbegroeiing de biodiversiteit stimuleert. Vogels, bijen, vlinders en insecten genieten van een groene omgeving en zullen op het dak dan ook voldoende voedsel vinden. Daarnaast verlengt het de levensduur van het dak en heeft het een isolerende en geluiddempende werking.

Ook zorgt het voor een betere temperatuurregeling. In de winter houdt het gebouw namelijk de warmte vast (het kan minder snel via het dak ontsnappen) en in de zomer is het juist lekker koel.

Door gebruik te maken van kant-en-klare cassettes, is het groene dak bovendien zeer snel te realiseren. De wortels van de sedum plantjes zijn namelijk al gehecht aan de cassette. Allgroen bv zorgt voor een stevige onderlaag, door het plaatsen van een worteldoek. Tevens realiseren we een nette buitenrand met grind. Zo’n rand biedt de volgende voordelen:

  • Om het microklimaat te bevorderen;
  • De gevolgen van de weersomstandigheden te voorkomen;
  • De afvoer van het overtollige regenwater op het dak te bevorderen;

Zo is de plaatsing helemaal compleet.

groen sedum dak
groen sedum dak
groen sedum dak

Dakbedekking bij deze woning in Hendrik-Ido-Ambacht

Verschillende soorten cassettes met sedumplanten zijn geplaatst op dit platte balkon dak in Hendrik-Ido-Ambacht. De sedumplanten vangen het overtollige regenwater snel op en gebruiken dit.  Ook zorgen de planten voor een CO2-reductie en wordt er fijnstof uit de lucht gehaald.

De sedumbakken zijn zeer onderhoudsvriendelijk en vergen slechts 1 à 2 maal per jaar onderhoud. Het onderhoud bestaat uit het weghalen van ongewenste planten en onkruiden, bemesten (in het voorjaar met sedum meststof) en het snoeien van uitgebloeide planten.

Bij extreme droogte (langer dan 4 weken geen regenval) dient er in het bijzonder irrigatie te worden gegeven.

Uiteraard kan Allgroen bv u bijstaan bij het onderhoud en het werk volledig uit handen nemen. Wij komen graag bij u langs om sedum cassettes en beplanting aan te leggen op uw schuur, garage, balkon of overkapping.

Vraag meer informatie op via onze website én ontdek wat het precies kost om een groen dak te realiseren in Zuid-Holland.