Tuinaanleg Wilgenstaete | Schiebroek in Rotterdam | Deel 2

De vakmensen van Allgroen bv hebben in november de eerste hand gelegd aan de uitvoering van het tuinontwerp voor woningcomplex Wilgenstaete in Schiebroek (Rotterdam). Daarbij zijn de tuinontwerpen in samenwerking met Havenstaeder in de loop van september, begin oktober 2019 op papier gezet en worden door onze hoveniers gerealiseerd.

U kunt hier onze eerder berichtgevingen over het tuinontwerp van dit project teruglezen.

Welke werkzaamheden hebben we deze maand opgepakt?

In november 2019 zijn we als eerst gestart met het leeghalen van het terrein. De versleten terrastegels zijn hierbij verwijderd. Tevens hebben we oude struiken en overgebleven wortelen verwijderd om ruimte te creëren voor onze nieuwe tuinplannen. Vervolgens hebben de grond doorgespit, zodat de bodem weer nieuwe zuurstof krijgt. Zodoende ontstaat er als het ware een nieuw canvas, waarmee we meteen aan de slag kunnen.

Riolering en nieuwe putten

Na het ruimen van het terrein heeft Allgroen bv ten eerste zorg gedragen voor het aanleggen van een nieuwe riolering. De oude rioleringsbuizen waren aangetast en zijn hierbij vervangen. Ten tweede hebben we nieuwe putten aangelegd, zodat overtollig regenwater het riool beter kan bereiken.

Gestart met de aanleg van antraciet terrastegels én de groene overkapping

Bij de achteringang van het wooncomplex Wilgenstaete zijn 50 x 50 cm betontegels geplaatst. Ook is er een begin gemaakt aan het plaatsen van de houten overkapping. Uniek aan deze overkapping is dat we een groen dak zullen realiseren. Zo wordt het uitzicht van de flat op de overkapping niet belemmerd, maar oogt het uitzicht juist groen en levendig.

In het dak van de overkapping worden 3 lichtkoepels geplaatst. Zo valt er nog voldoende licht in de overkapping en wordt het geen donkere hoek. De overkapping is helemaal op maat gemaakt, waarbij veel specialistische kennis nodig is van onze vakmannen.

Wilgenstaete
Wilgenstaete
Wilgenstaete

De eerste moestuinbak is klaar

Naast het realiseren van het terras is ook de eerste verhoogde moestuinbak aangelegd. Nadat het project is opgeleverd aan de bewoners, gaan zij zelf aan de slag met het inplanten van de beplanting van de moestuinbakken. Ze kunnen daartoe zelf kiezen welke groenten en fruitsoorten ze willen inplanten.

Vervolg werkzaamheden Wilgenstaete 2019-2020

We werken inmiddels hard door aan de overige werkzaamheden die nog op de planning staan: het aanleggen van de looppaden en de terrassen het aanbrengen van het hekwerk, verlichting en meerdere verhoogde moestuinbakken. De aanlegwerkzaamheden worden door de hoveniers van Allgroen bv nog voor de kerst afgerond, op het plantwerk na. De grond krijgt namelijk eerst een herstelperiode om de bodemstructuur te bevorderen. Vervolgens zullen wij de beplanting aanbrengen, zodat ze de beste start hebben om aankomend jaar volledig uit te bloeien.

Houd de voortgang van dit project in de gaten door onze website te blijven volgen.

Teruglezen Wilgenstaete deel 1