Tuinontwerp Joliottoren Rotterdam | Aanlegfase 2

In januari 2020 zijn we gestart met de aanlegwerkzaamheden van de Joliotoren tuin in Rotterdam. Een complex project, waarbij we veel gelet hebben op de duurzaamheid van de tuin. Het is beoogd dat de tuin een langere periode mee moet gaan en daarbij dus bestendig is tegen veel gebruik en de weersinvloeden.

In overleg met de bewoners van de Joliottoren in Rotterdam, Allgroen bv en de opdrachtgever is er een passend 3D tuinontwerp ontworpen. In onze vorige berichtgeving: ‘Tuinontwerp Joliottoren Rotterdam | Opstartfase 1’ leest u daar alles over én kunt u de foto’s bekijken van het gemaakte 3D tuinontwerp.

Nieuwe toevoeging Jeu de Boulesbaan

Er is op het laatste moment een kleine wijziging doorgevoerd aan het uitgewerkte 3D tuinontwerp. De bewoners van de Joliotoren wensten nog graag een actieve bezigheid. Daarvoor hebben we een speciale Jeu de Bouleslaan begroot in de ontwerpplannen van deze tuin. Bekijk hieronder de beoogde plannen van deze Jeu de Bouleslaan:

Tuinontwerp Joliottoren Rotterdam
Tuinontwerp Joliottoren Rotterdam

Aanlegwerkzaamheden januari en februari 2020

Naast het wijzigingen van de ontwerpplannen, heeft het team van Allgroen bv in januari en februari de tuin geruimd. Alle onderdelen zijn daarbij verwijderd, zodat we de tuin opnieuw kunnen opbouwen. Het terrein is daarna verhoogd met een toestroom van nieuwe grond. Ook hebben we zorg gedragen voor het plaatsen van een goedwerkend drainagesysteem. Overtollig water blijft zo niet in de tuin staan, maar kan goed afvloeien naar de bodem. Tot slot is de hwa afvoer naar het riool opnieuw opgebouwd en aangelegd.

Foto’s voortgang werkzaamheden:

Wat staat er nog te gebeuren?

Op dit moment zijn we druk bezig met het aanleggen van alle terrassen en de looppaden in de tuin. Voor de terrassen zullen we 50x50cm antracieten betontegels gebruiken. Voor de looppaden die alle terrassen met elkaar verbinden, gebruiken we gebakken klinkers met een dikformaat van 20 x 6,5 cm.

Oplevering van tuinontwerp Joliottoren Rotterdam project in maart 2020

De verwachting is dat de rest van de werkzaamheden, waaronder het inrichten van de tuin, het inplanten van de geplande bomen, planten, bodembedekkers en siergrassen en het plaatsen van de verlichting, het hekwerk en de meubelen in maart worden volbracht.

Zo kunnen we halverwege maart 2020 de tuin opleveren aan de opdrachtgever én de bewoners van de Joliotoren in Rotterdam.