Boomfeestdag 2016 met Allgroen!

Woensdag 16 maart 2016 was het weer zover. De zestigste boomfeestdag in Dordrecht! Dit jaar werd deze dag organiseert door Duurzaamheidscentrum Weizigt en Stadsbeheer in samenwerking met de Combinatie Eiland van Dordrecht. Als onderaannemer van De Combinatie Eiland van Dordrecht heeft Allgroen BV de opdracht gekregen om in totaal ruim tweehonderd bomen aan te planten. Dit ter compensatie voor de bomen die gerooid zijn voor de dijkversterking.

Het belang van bomen en bossen – Boomfeestdag 2016

Bomen en bossen zijn heel belangrijk voor de biodiversiteit. Maar bossen zijn meer dan dat: ze werken ook als een spons na veel regenval en gaan overstromingen en erosie tegen doordat ze met de wortels de grond vasthouden. Bovendien zijn ze een belangrijke luchtzuiveraar, het bos neemt CO2 op en produceert zuurstof.

Veel volwassenen en kinderen komen weinig of niet buiten, terwijl iedereen weet dat groen in de stad ons gelukkiger, gezonder en socialer maakt. Lees verder over dit onderwerp.

De opening

De nationale boomfeestdag 2016 werd geopend met de toespraak van  wethouder mevrouw Reynvaan. Twee kinderen van de Geert Grooteschool hadden de eer om samen met de wethouder de eerste boom te planten. Dit was tevens het startsignaal voor het planten van 19 bomen. De rest van de bomen wordt door Allgroen BV in het najaar geplant. Na afronding van het werk zal het Bilderbosgebied zijn naam weer eer aan doen.

For privacy reasons YouTube needs your permission to be loaded. For more details, please see our Privacy policy.
Ik Accepteer

GRATIS BROCHURE AANVRAGEN

Meer blogs & nieuws van Allgroen B.V.

De eerste boom aan de Laan der Verenigde Naties

16 april, 2024 | 10:25|

Onze nieuwe minigraver 1-ton

11 april, 2024 | 11:54|

Ontdek al onze diensten
Ga naar de bovenkant