boomfeestdag 2017

Nationale Boomfeestdag 22 maart 2017

Vandaag op 22 maart 2017 is het Nationale Boomfeestdag. Ook dit jaar worden er landelijk ongeveer 200.000 bomen geplant. De kernwaarde van Boomfeestdag is om de kinderen van basisscholen door het planten van bomen op een positieve wijze in contact met de natuur te brengen.

Wat is de belangrijkste doelstelling van deze dag?

Belangrijkste doel

Het belangrijkste doel van de Boomfeestdag is om kinderen de waarde van bomen in hun directe leefomgeving te laten inzien. Dit kan door het laten planten van eigen bomen.

De Stichting streeft ernaar dat ieder kind tijdens zijn of haar lagereschooltijd minimaal één keer een eigen boom plant.

Stichting Nationale Boomfeestdag 60 jaar

De stichting nationale Boomfeestdag viert vandaag tevens haar 60-jarig jubileum. In al die jaren zijn er al 10 miljoen bomen geplant. Een substantiële bijdrage aan een duurzame wereld.

Kijk voor meer informatie op: boomfeestdag.nl.

Duurzaamheid bij Allgroen

Duurzaamheid bij Allgroen is erg belangrijk. Zo passen wij in de buitenruimte o.a. vaak gebruik van ‘zorgeloos groen.’ Bij het uitvoeren van onze bedrijfsprossen wegen wij tevens af welke gevolgen er kunnen ontstaan voor mens en milieu. Zo letten wij bij de aanschaf van nieuw materiaal of machines op een aantal voorwaarden:

    • Is het product duurzaam?
    • Hoe kunnen wij de CO2-uitstoot verminderen?
    • Kunnen we de (mogelijke) overlast van het product of de machine reduceren?

Door zo bewust mogelijk om te gaan met de wereld wil Allgroen BV uw partner zijn in de realisatie en het beheer van de duurzame groene buitenruimte.

Kijk voor meer informatie over Allgroen bij onze diensten: groen, groenvoorziening of boomverzorging.

Of lees verder op het thema duurzaamheid en MVO.

GRATIS BROCHURE AANVRAGEN

Meer blogs & nieuws van Allgroen B.V.

De eerste boom aan de Laan der Verenigde Naties

16 april, 2024 | 10:25|

Onze nieuwe minigraver 1-ton

11 april, 2024 | 11:54|

Ontdek al onze diensten
Ga naar de bovenkant