Brandweer waarschuwt voor tuinbranden door onkruidbranders

TIP: Met onze wetenschappelijke onderbouwde onkruidbestrijdingsmethode(s) houd u invasieve onkruidsoorten zoals De Japanse Duizendknoop, Springbalsemien en de Reuzenberenklauw onder controle. Zo krijgt u weer grip krijgt op de situatie.

In het noorden van ons land waarschuwt de Brandweer diverse particulieren voor het gebruik van onkruidbranders in de tuin. Het gebruik van onkruidbranders neemt toe als gevolg van het verbod op chemische onkruidmiddelen. Toch kan het gebruiken van onkruidbranders voor gevaarlijke situaties zorgen.

Tuinbranden komen steeds vaker voor. Het wegbranden van ongewenst onkruid is een effectief middel en wordt vaak gebruikt bij droog weer. Daarom neemt het brandgevaar aanzienlijk toe. Met name coniferenhagen en schuttingen vormen veel risico voor de tuingebruiker.

Op een verantwoorde manier onkruid verwijderen

Een onkruidbrander is goed in te zetten om op eenvoudige én milieuvriendelijke wijze ongewenst onkruid rondom het huis te verwijderen. De branders branden al het onkruid weg. Men hoeft dus geen chemische bestrijdingsmiddelen te gebruiken. En dat is goed voor de gezondheid van bewoners, planten, vogels en insecten.

Toch dient u op de veiligheid te letten bij het eigen gebruik van een onkruidbrander of weedheater.

Let op de veiligheid

Indien u van de onkruidbrander gebruik wilt maken, dient u rekening te houden met uw eigen veiligheid (en die van omwonenden). U mag de brander nooit in de buurt van droog of brandbaar materiaal houden. Ook mag u de brander niet in droge periodes of in bosrijke gebieden gebruiken.

Wanneer gebruiken?

U kunt de brander het beste in het voorjaar en de vroege zomer gebruiken indien u te maken heeft met eenjarig en meerjarig onkruid. Het doden van volwassen planten vereist meer warmte. Daarbij adviseren wij om een professioneel bedrijf in te schakelen.

Wilt u op een duurzame en milieuvriendelijke manier onkruid wegbranden? Maar wilt u niet zelf aan de gang? Kies voor een zogeheten weedheater van Allgroen bv! Wij branden al uw hardnekkige onkruid in een ogenblik weg.

Allgroen bv inschakelen voor hardnekkig onkruid biedt u vele voordelen:

  • U ontvangt een professionele bestuurder/ medewerker bij de onkruidbrander. Deze medewerker beschikt over de nodige vakkennis. Zo kan de medewerker de machine op een veilige en verantwoordelijke wijze besturen. En heeft hij diepgaande kennis over bodemsoorten, plantsoorten en veiligheid. Bij vragen of problemen heeft u dus altijd een vast aanspreekpunt. Bovendien ontvangt u, indien gewenst, altijd passend advies.
  • Geniet van een professioneel resultaat van deze milieuvriendelijke manier van tuinonderhoud. Of dat nu bij u thuis is of bijvoorbeeld in uw bedrijfstuin. Allgroen bv helpt zakelijke klanten én particulieren met de bestrijding van ongewenst onkruid. Onze jarenlange ervaring (36 jaar) garandeert een deskundige uitvoering. Zo kunt u binnen de kortste keren weer volop genieten van uw tuin.

De weedheaters (onkruidbranders) van Allgroen bv

Wilt u naast het onkruid bestrijden toch eens uw boom laten onderhouden? Of wellicht dat stukje straatwerk herstellen dat al tijden op u wacht? Allgroen bv is de juiste partij om in te schakelen voor uw tuinklus. Wij kunnen bomen snoeien, rooien, frezen, verplanten of veilig verwijderen. Daarbij gaan onze European Tree Workers zeer aandachtig te werk. Ook als uw boom middels een kraan verwijderd dient te worden.

Naast onze boomverzorgers kunnen onze stratenmakers al uw straat- of oprit wensen realiseren. Denk aan het aanleggen van oprit bestrating, tuinbestrating, toegangsbruggen of terrasbestrating.

Onkruidbranders: offerte op maat

We komen graag met u in contact. Ook voor het milieuvriendelijk verwijderen van uw onkruid. Vraag via onze website een prijs aan op maat. Dan ontvangt u een passende offerte voor het gebruik van onze onkruidbranders.

GRATIS BROCHURE AANVRAGEN

Meer blogs & nieuws van Allgroen B.V.

De eerste boom aan de Laan der Verenigde Naties

16 april, 2024 | 10:25|

Onze nieuwe minigraver 1-ton

11 april, 2024 | 11:54|

Ontdek al onze diensten
Ga naar de bovenkant