Zo krijgt u de Japanse Duizendknoop onder controle

TIP: Met onze wetenschappelijke onderbouwde onkruidbestrijdingsmethode(s) houd u invasieve onkruidsoorten zoals De Japanse Duizendknoop, Springbalsemien en de Reuzenberenklauw onder controle. Zo krijgt u weer grip krijgt op de situatie.

De Japanse Duizendknoop is een hardnekkig onkruid, wat veel overlast veroorzaakt in particuliere tuinen. De plant overwoekert uw bestaande planten en gunt ook nieuwe planten geen ruimte om te groeien. Niet alleen particulieren hebben veel last van de plant, ook gemeenten en bedrijven kampen met problemen. De Japanse Duizendknoop veroorzaakt aanzienlijk veel schade aan kabels, leidingen, wegen, riolering en funderingen. Kortom: een echte nachtmerrie in uw tuin.

Allgroen bv kreeg veel noodkreten en adviesaanvragen binnen van mensen die overlast ervaren. Daarom zochten wij opnieuw voor u uit wat nu precies de beste methodes zijn om de plant voorgoed te verwijderen.

Heeft u ook te kampen met de overwoekerende plant? Met onderstaande methoden is de Japanse Duizendknoop goed te beheersen:

1. Chemische bestrijding

Ter bestrijding van de agressieve woekerplant wordt steeds vaker door meerdere partijen weer teruggegrepen op glyfosaat, het chemische bestrijdingsmiddel dat onlangs juist in de ban was gedaan. Dat komt omdat er eigenlijk nog geen goed alternatief is gevonden om de woekerplant daadwerkelijk te bestrijden.

Chemische bestrijding is noodzakelijk aangezien de Japanse Duizendknoop overal kan groeien. Op zowel droge als natte grond, in de volle zon en in de schaduw, op voedselarm als voedselrijke grond. Maar ook op zand, klei of veen. Om de plant effectief terug te dringen kunt u de plant het beste stengel voor stengel inspuiten met glysofaat, ook bekend als Roundup. Dit geeft namelijk het beste (en het snelste) resultaat. Het is daarbij ook de minst kostbare optie van de bestrijdingsmiddelen.

Indien gewenst kan Allgroen bv u hiermee helpen. De toepassing van Roundup is onlangs uitgebreid. Voor ‘Openbaar groen’ en in ‘particuliere tuinen’ mag Roundup door pleksgewijze injecties in de stengel toegepast worden. Het gaat daarbij alleen om bestrijding van holle stengel onkruiden. De Japanse duizendknoop, kan hiermee dus effectief worden beheerst.

2. De plant volledig uitgraven

Een tweede effectieve methode is om de plant volledig uit te graven. Wanneer u last heeft van de plant in uw eigen tuin, kunt u proberen om de plant in z’n geheel uit te graven. Hebben uw buren ook last van de plant? Dan moet u gezamenlijk de plant daar ook uitgraven. Anders loopt u risico dat de plant weer terugkeert in uw tuin. Het kan daarbij nodig zijn om een zogeheten ‘grondzeef’ te gebruiken. Indien gewenst, kan Allgroen bv ook een grondzeef voor u regelen. 

Het uitgraven is een arbeidsintensieve klus en vergt veel doorzettingsvermogen. Daarbij is het belangrijk dat u alle wortels verwijderd. Groot en klein. De wortels kunnen zelfs dieper rijken dan 3 meter. Dat maakt het weghalen van de plant ook erg moeilijk. Wij snappen dat u daarbij professionele hulp kunt gebruiken. Door twee methodes te combineren, chemische bestrijding én het volledig uitgraven, kunt u de plant flink terugdringen en hiermee beheersen. Soms is het zelfs nodig om de plant in delen te verwijderen.

Wanneer u ook andere grote bomen of plantsoorten in uw tuin heeft staan, is uitgraven een moeilijke klus. Mogelijk moeten uw bomen of planten dan verwijderd worden, om goed bij de wortels van de Japanse Duizendknoop te komen.

Gaat u liever in zee gaat met een professioneel hoveniersbedrijf om het onkruid in uw particulieren of zakelijke tuin aan te pakken? Allgroen bv helpt u op weg. Wij zetten veelal een minigraver in, om het werk te vereenvoudigen. Daarnaast beschikken we over gedegen apparatuur en gediplomeerd personeel. Wij hebben tientallen jaren ervaring in het terugdringen van onkruid. En voeren dit op grote schaal uit voor gemeentes, bedrijven, scholen, woningbouwverenigingen en zorginstellingen.

3. Heet water machine met ISRP-programma 

Wist u tevens dat wij nu ook een speciale heet water onkruidmachine in beheer hebben genomen specifiek tegen de invasieve onkruidsoorten zoals De Japanse Duizendknoop? Beheersen en terugdringen, wordt daarmee dus vereenvoudigd. Klik hier om deze wetenschappelijke methode te bekijken

Neem eens contact met ons op om de mogelijkheden in uw tuin te bespreken.

GRATIS BROCHURE AANVRAGEN

Meer blogs & nieuws van Allgroen B.V.

De eerste boom aan de Laan der Verenigde Naties

16 april, 2024 | 10:25|

Onze nieuwe minigraver 1-ton

11 april, 2024 | 11:54|

Ontdek al onze diensten
Ga naar de bovenkant