natuurspeelplaatsen

Het nut van natuurspeelplaatsen in de woonwijk

Iets wat we steeds vaker zien zijn natuurspeelplaatsen voor kinderen. Nu zie je ze vaak in bossen en natuurgebieden, maar ook in een dorp of stad is dit concept prima toe te passen! Natuurspeelplaatsen hebben veel voordelen en niet alleen voor de kinderen die er in spelen.

Een natuurspeelplaats of natuurspeeltuin is een openbare plek, waar kinderen worden uitgedaagd om te spelen tussen de natuur. Meestal zijn er enkele speeltoestellen aanwezig die bijvoorbeeld compleet van hout zijn gemaakt, zodat ze natuurlijk overkomen. Verder zijn er vaak mogelijkheden om hutten te bouwen en dieren te bekijken.

In dit blogbericht laten wij zien waarom een natuurspeelplaats in uw dorp of stad een goede investering is.

Laat kinderen spelenderwijs kennis maken met de natuur

Kinderen spelen de laatste jaren steeds minder buiten. Dit heeft meerdere oorzaken. Er zijn nu eenmaal steeds minder kinderspeelplaatsen te vinden in dorpen en steden, omdat er nog steeds een huizentekort is. Daarom kiezen veel gemeentes er voor om het beschikbare grondgebied te gebruiken om nieuwbouw projecten op te plaatsen.

Ook hebben kinderen tegenwoordig veel meer mogelijkheden om binnen te blijven door een groot aanbod aan speelgoed, games en tv-programma’s speciaal voor kinderen.

Toch is buiten spelen voor kinderen belangrijk voor de ontwikkeling, het leren omgaan met andere kinderen en het buiten zijn.

Door de aanleg van groene speelplaatsen hebben kinderen meer de mogelijkheid om buiten te spelen én maken ze tegelijkertijd op een speelse manier kennis met de natuur.

Realiseer veilige natuurspeelplaatsen voor jong & oud

Niet alleen met de bomen en planten die in de natuurspeelplaats te vinden zijn, maar groen trekt automatisch ook vogels, insecten en andere dieren aan. Voor kinderen is het heel leerzaam om te zien hoe de natuur zijn gang gaat!

Natuurlijk kan er ook gekozen worden voor een vijver in de natuurspeeltuin, alleen kan dit wel gevaarlijk zijn voor kinderen die nog niet kunnen zwemmen. Zorg er daarom altijd voor dat de vijver niet te diep is en hij eventueel afgeschermd is met een hek.

Twijfelt u aan de veiligheid van uw (huidige) speelplaats? Allgroen bv helpt u ook bij het indexeren van de veiligheidsrisico’s. Daarvoor zijn we volledig gecertificeerd en zijn we in staat om onveilige situaties in uw speelplaats te signaleren en deze snel te verhelpen. Kijk voor meer informatie bij onze dienst: inspectie speelvoorzieningen.

Breng de natuur terug in de woonwijken

Uiteraard is een ander groot voordeel van een natuurspeelplaats, het terug brengen van de natuur in de woonwijken. Niet alleen kinderen, maar ook volwassenen kunnen genieten van meer groen tussen de huizen.

Door het plaatsen van bankjes rondom de speelplaats kunnen ouders hun kinderen gemakkelijk in de gaten houden of kunnen andere mensen af en toe plaats nemen om even uit te rusten en de natuur te bewonderen.

Allgroen bv legt de speelplaats(en) graag voor u aan!

Allgroen bv is al meer dan 38 jaar gespecialiseerd in groen, grond en infra. Daarom zijn wij de geschikte partner om samen met u een groene speelplaats te ontwerpen en uiteindelijk ook aan te leggen. Ons team van specialisten heeft alle kennis en kunde in huis om dit tot een succes te maken.

Benieuwd naar hoe wij u precies kunnen helpen bij dit mooie project en wat u kunt verwachten?

Vraag eenvoudig een vrijblijvende offerte aan. Binnen een week komen wij met een passende prijsopgave, geheel afgestemd op uw wensen!

GRATIS BROCHURE AANVRAGEN

Meer blogs & nieuws van Allgroen B.V.

De eerste boom aan de Laan der Verenigde Naties

16 april, 2024 | 10:25|

Onze nieuwe minigraver 1-ton

11 april, 2024 | 11:54|

Ontdek al onze diensten
Ga naar de bovenkant