Duurzame onkruidbestrijding in openbare ruimtes

Duurzame onkruidbestrijding in openbare ruimtes

Als beheerder van het groen in de openbare ruimtes of als gemeente wilt u natuurlijk de ecologische voetafdruk zoveel mogelijk beperken door een minimale emissie. Allgroen draagt zorg voor het onkruidvrij houden van de openbare of publieke ruimte en weet dus alles over onkruidbestrijding. Hoe we dat doen? Op een duurzame manier!

Onkruid in openbare ruimtes

Voor de meeste mensen is onkruid een doorn in het oog. Duurzame onkruidbestrijding is daarom onmisbaar bij het creëren van goed begaanbare en veilige wegen, terreinen, pleinen en trottoirs. Een onkruidvrije omgeving geeft bewoners een veilig gevoel. Bij openbare ruimtes gaat het bij onkruid vooral om: ongewenste vegetatie in (half)verhardingen, in het gazon, in beplantingen en boomspiegels of ongecoördineerde groei van planten. En natuurlijk gaat het niet alleen om de doorgaans openbare ruimtes, maar ook om andere locaties, zoals scholen, zorginstellingen en speelplaatsen. Allgroen bestrijdt onkruid uitsluitend met milieuvriendelijke methodes.

Wat is duurzame onkruidbestrijding?

Onkruid kan het best omschreven worden als planten die op een ongewenste plek groeien, bijvoorbeeld tussen de straatstenen. Duurzaamheid is bij onkruidbestrijding een belangrijk thema geworden. Het gebruik van chemische bestrijdingsmiddelen moet sterk worden teruggedrongen. Daarmee wordt afspoeling en inspoeling van bestrijdingsmiddelen naar het oppervlakte- en grondwater voorkomen. Met duurzame onkruidbestrijding wordt onkruid op een milieuvriendelijke manier verwijderd.

Regenwater opvangen en hergebruiken

Uw partner in in groen, grond en infra!

  • Flexibele dienstverlening

  • Actief in Zuid-Holland (+/- 50km rondom Dordrecht)

  • Professioneel resultaat

  • Aantrekkelijk tarief

  • Binnen 7 dagen een offerte op maat

Welke methodes zetten we in voor duurzame onkruidbestrijding?

Sinds 2016 is het in Nederland verboden op chemische bestrijding toe te passen voor onkruid op verhardingen. De wet richt zich met name op de stof glyfosaat. Dit zit bijvoorbeeld verwerkt in het bekende product Roundup. De gif heeft een zeer slechte invloed op de biodiversiteit. Bij Allgroen B.V. bieden we verschillende methoden aan om onkruiden tegen te gaan, zonder hierbij chemische middelen te gebruiken. Voor deze ecologische onkruidbestrijding op verharding gebruiken we verschillende methoden: branden, borstelen, vegen, spuiten en stomen. Daarnaast verhuren we onze machines voor duurzame onkruidbestrijding.

Borstelmachine

Borstelmachine

Een veelvoorkomende manier van ecologische onkruidbestrijding is om onkruid te bestrijden is door middel van een borstelmachine. De borstels halen het onkruid eruit die vervolgens met een veegwagen wordt opgeveegd of met een zuiger wordt weggezogen. Voor veegzuigwagen verhuur klikt u hier.

Heatweed op bus

Borstelmachine

De Heatweed bestrijdt het onkruid door middel van heet (bijna kokend) water. Dit maakt deze methode erg duurzaam en het onkruid gaat direct weg. Door de hoge temperatuur sterft de bovenkant van het onkruid af, waardoor de wortel ook raakt uitgeput. Dit zorgt voor een lange termijneffect. De Heatweed huren? Dat kan!

Weadheather 65

Borstelmachine

Bij hetelucht onkruidbestrijding wordt het onkruid plaatselijk verhit tot 80°C zonder dat het naastliggend groen wordt aangetast. De bladcellen springen open door de hitte en de eiwitten stollen. Hierdoor sterft het onkruid af met wortel en al door uitputting. Thermische onkruidbestrijding werkt milieuvriendelijk zonder gif.

Onkruidborstel op graafmachine

Borstelmachine

Met een onkruidborstel op een graafmachine kan het onkruid langs wegen en moeilijk bereikbare plaatsen op een mechanische wijze verwijderd worden.

Hulp nodig bij duurzame onkruidbestrijding?

Wilt u met een specialist de mogelijkheden bespreken van duurzame onkruidbestrijding? We voorzien u graag van advies. Neem direct contact met ons op.

Alle blogonderwerpen

Gerelateerde berichten:

Blijf op de hoogte van alle ontwikkelingen in de groen, infra en machinewerk sector! Kies één van de onderwerpen om meer over te lezen.

Allgroen B.V. helpt u verder

Wilt u informatie ontvangen over de werkzaamheden van Allgroen B.V.? Vul het onderstaande formulier en we nemen snel contact met u op! Voor al uw groen, grond, infra en constructies is ons bedrijf de meest geschikte keuze bij ieder project!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Ontdek al onze diensten