Tuinaanleg Wilgenstaete | Schiebroek in Rotterdam | Deel 3

In week 7 is de tuin aan het wooncomplex Wilgenstaete in Schiebroek (Rotterdam) opgeleverd aan de betrokken opdrachtgevers én de bewoners. Het ontwerp is in samenwerking met Allgroen bv, Havensteder en de bewoners opgesteld.

Lees ook gerust onze eerdere berichtgevingen over dit project terug, via:

Wat hebben we gerealiseerd?

De grote lijnen zijn door onze vakmensen al voor de jaarwisseling van 2020 uitgevoerd. Alleen de finishing touch én het inplanten van de heesters, vaste planten en de beplanting op het hekwerk hebben we deze week uitgevoerd.

We hebben nadrukkelijk gewacht met het inplanten van het groen omdat de grond eerst een herstelperiode nodig heeft. Dat is namelijk goed voor de bodemstructuur én het insectenleven. Daarom hebben we pas in februari 2020 alle beplanting in deze tuin in Rotterdam aangebracht.

Verder hebben we de laatste hand gelegd aan:

  • De ledverlichting. Daarvoor hebben we een speciaal verlichtingsplan uitgewerkt. Zo is de tuin ook in de late avonduurtjes goed verlicht en veilig te betreden voor alle bewoners.
  • Het hekwerk. Het hekwerk is deels bedekt met klimbeplanting. Het originele plan was om het complete hekwerk af te dekken met klimplanten. Echter vonden de bewoners het toch wel prettig dat ze nog zicht hadden op het nabijgelegen fietspad. Dus heeft Allgroen bv tussentijds de optie voorgelegd om slechts een deel van het hekwerk te voorzien van klimplanten.
  • Het tuinmeubilair. Blauwe prullenbakken en rode bankjes geven de tuin een complete uitstraling. Het zorgt bovenal voor een schone buitenruimte én voor voldoende zitplaatsen.
  • Het groene sedum dak van de overkapping is geplaatst. Zo heeft iedereen uit het wooncomplex fijn uitzicht op een groene binnenplaats.

Bekijk hieronder de foto’s van tuinaanleg Schiebroek:

Extra aanvulling: twee verplaatsbare cortenstalen moestuinbakken

Hoe wordt tuinieren nog eenvoudiger? Nou, dankzij de handige cortenstalen bakken. De bakken beschikken over kleine wieltjes, waardoor ze door heel de tuin te verplaatsen zijn. Samen met de rest van de moestuinbakken zullen ze door de bewoners zelf worden gevuld met allerlei lekkere groenten- en fruitsoorten.

Heeft u ook een tuinproject voor ons in petto? Kom dan in contact met de medewerkers van Allgroen bv.