Groen

Groen is van levensbelang. Ook in uw wijk!

Groen is in uw leefomgeving van levensbelang. Bomen en planten zuiveren de lucht, bieden voldoende schaduw en vormt bovenal een voedselrijk gebied voor tal van dieren en insecten. Daarom verdient de groene leefomgeving alle aandacht. Voor nu en voor later. Wist u dat de productiviteit verbeterd wanneer men uitzicht heeft op een groene omgeving? De groene leefomgeving vormt daarmee een inspirerende en ontspannen omgeving om in te werken en te wonen.

Ook overheden en bedrijven kunnen een bijdrage bieden door vooraf goed na te denken over de inrichting van de omgeving.

Met een beplantingsplan én natuurlijk een goed ontwerp, helpt Allgroen bv deze instanties verder. Ontdek hoe wij u helpen bij de keuze naar een duurzame, leefbare buitenruimte.

Dé voordelen van groen in uw regio

Woont u in een groene omgeving? Dan heeft u minder last van depressie, diabetes en longaandoeningen en herstelt u gemakkelijker van stress dan iemand die niet in een groene omgeving woont. Groen in uw woonwijk of omgeving leidt namelijk af van pijn en stress en helpt het herstellende vermogen van mensen.

Daarom kiezen steeds meer ziekenhuizen, zorginstellingen en bedrijven voor bijvoorbeeld een groene binnenof buitentuin.

Bovendien voegen veel kantoren groen toe om werknemers te stimuleren meer te bewegen. Met een inspirerende buiten- of buitenruimte. Het is inmiddels bekend dat groen allerlei mensen gezond houdt en gezondheidsklachten tegen gaat.

Ook werpt groen zijn vruchten af op de buitenomgeving. De luchtkwaliteit, het klimaat, de biodiversiteit en regenwateropvang zijn de belangrijkste voordelen van meer groen in uw wijk. Groene daken, groene gevels en een groene achtertuin zijn maatregelen die particulieren zelf kunnen toepassen op hun kavel. Dat verbetert zowel de luchtkwaliteit en gaat tot slot rondzwevend fijnstof tegen.

Nieuwe beplantingsberm op het afvalbrengstation in Papendrecht door Allgroen bv gerealiseerd

Groen heeft een groot impact op hoe we de omgeving ervaren. Dat dacht ook de gemeente Papendrecht, waarbij we de gehele beplantingsberm opnieuw mochten inrichten. Bezoekers ervaren nu een veel positiever bezoek aan het afvalbrengstation.

Geniet van een efficiënt groen beplantingsplan én ga voor een scala van vaste, afwisselende en kleurrijke plantsoorten

Naast het toevoegen van meer groen in uw leef- of werkomgeving, is de kwaliteit van de soort groen ook een belangrijk punt. Zo bieden plantenbordes met een variatie van het concept ‘zorgeloos groen’ een goed alternatief voor de vaak al wat saaie plantenborder in het openbare groene landschap.

In het beplantingsplan van Allgroen bv wordt er altijd een combinatie gemaakt van hagen, heesters, rozen, siergrassen en vaste planten, welke de biodiversiteit stimuleren en welke een toevoeging zijn aan het geheel in de wijk.

Bovendien zorgt deze combinatie van ‘vaste planten’ ervoor dat de onderhoudskosten voor gemeenten, zorginstellingen en bedrijven laag blijven doordat de geplante planten en grassen ziektevrij zijn en onkruid geen kans meer geven.

2 Voorbeelden waarbij wij gebruik hebben gemaakt van onderhoudsarme beplanting

Bekijk hier 2 van onze projecten die gebruik hebben gemaakt van het zorgeloos groenconcept in de buitenruimte:

Groen

Succesvolle tuinrenovatie dankzij ‘zorgeloos groen’ | Bermensteyn

Groen

Herontwerp Asserweg in Schiebroek | Rotterdam | Deel 1

Ontvang een integraal ontwerp mét groen beplantingsplan bij uw groen project

Wenst u ook een een op maat samengesteld beplantingsplan voor uw plantsoen, park of wijk?

Vraag deze dan bij ons op door dit formulier in te vullen en vink de optie ‘groenvoorziening’ aan en vermeld dat u interesse heeft in een beplantingsplan bij uw project.

GRATIS BROCHURE AANVRAGEN

Meer blogs & nieuws van Allgroen B.V.

De eerste boom aan de Laan der Verenigde Naties

16 april, 2024 | 10:25|

Onze nieuwe minigraver 1-ton

11 april, 2024 | 11:54|

Ontdek al onze diensten
Ga naar de bovenkant