Nieuwe subsidie voor het vergroenen van uw tuin in Rotterdam

Sinds kort kunnen inwoners van Rotterdam gebruik maken van een nieuwe subsidieregeling voor het vergroenen van hun tuin.

Ondanks het feit dat ‘Rotterdammers 2 keer vaker een groenere tuin hebben dan bijvoorbeeld Amsterdammers,’ wil de gemeente particulieren stimuleren om bij te dragen aan een koelere en drogere stad.

Het inschakelen van de hulp van bewoners is een goed idee. Ruim 40 procent van het stedelijk oppervlak is openbaar, de overige 60 procent is privaat terrein. Door hier meer kansen te creëren, zal de stad dus aanzienlijk groener (en daarmee ook koeler en droger) worden.

Dat de gemeente van Rotterdam nu extra budget voor klimaataanpassingen heeft, scheelt enorm in de kosten voor tuinaanleg. Bewoners moeten zich daarbij realiseren dat een project zoals het vergroenen van de tuin een investering voor jaren is, niet alleen voor korte termijn. Dat maakt deze subsidie dan ook zeer aantrekkelijk.

Meer informatie over de speciale subsidieregeling vindt u natuurlijk op de website van de Gemeente Rotterdam. En kijk ook eens hier:

Binnen 3 jaar 20 hectare groen erbij in Rotterdam

Naast het vergroenen van geprivatiseerde terreinen is Rotterdam nog veel ambitieuzer. Zo willen ze er met een speciaal actieplan voor zorgen dat er in de komende 3 jaar maar liefst 20 hectare groen bij komt.

…”Bewoners, bedrijven, woningcorporaties en de gemeente zorgen er samen voor dat (binnen)tuinen, straten, parken, daken en schoolpleinen nog groener worden. Het is goed om te zien dat iedereen enthousiast meedenkt over extra groen. Want het zorgt voor een fijnere omgeving om in te wonen of te werken. En het is een goed middel voor extra regenwateropvang en een betere biodiversiteit, met meer soorten planten en dieren in de stad…”

De voordelen van meer groen op een rij

Wij bij Allgroen bv strijden al jaren voor een groene leefomgeving, waar dan ook.

Groene aankleding van de achtertuinen of publieke ruimte zoals in Rotterdam biedt de stad veel voordelen:

 • In een groene omgeving zijn bewoners meer buiten en actiever;
 • Uitzicht op groen heeft een stress reducerende werking;
 • Groen verfraait de omgeving, kleedt gebouwen aan en verhoogt de aantrekkelijkheid van het gebied;
 • Een groen ingerichte buitenruimte draagt bij aan een beter sociaal klimaat;
 • Groen draagt bij aan vermindering van geluidsoverlast;
 • Beplanting verhoogt de waarde van onroerend goed.
 • Groen vermindert wateroverlast en hittestress;
 • Goed ingericht groen bevordert de biodiversiteit in het stedelijk gebied
 • Insecten (zoals bijen en vlinders), vogels en kleine zoogdieren gedijen beter

Ontdek meer

Bent u als gemeente, aannemer, woningbouwvereniging of ingenieursbureau op zoek naar een uitvoerder voor de realisatie van groene werklocaties? Bijvoorbeeld voor groene bedrijventerreinen, kantoren- en winkellocaties en havengebieden?

Allgroen bv is een betrouwbare (groot) uitvoerder van zeer complexe en kleinschalige groenrenovaties. Ook het verduurzamen van bijvoorbeeld schoolpleinen en achtertuinen voeren we uit.

Kom voor meer informatie over de mogelijkheden van Allgroen bv met ons in contact en kijk eens bij:

 1. Groenvoorziening
 2. Tuinaanleg
 3. Speelvoorzieningen

GRATIS BROCHURE AANVRAGEN

Meer blogs & nieuws van Allgroen B.V.

De eerste boom aan de Laan der Verenigde Naties

16 april, 2024 | 10:25|

Onze nieuwe minigraver 1-ton

11 april, 2024 | 11:54|

Ontdek al onze diensten
Ga naar de bovenkant