Dringende noodkap in Dordrecht

Op 27 juli 2018 kregen wij in de vroege morgen het verzoek om met spoed dezelfde dag nog een nood kap uit te voeren aan de Bankastraat in Dordrecht. De boom die gekapt moest worden had al enige tijd te kampen met een boomziekte. Daarvoor was er een procedure in werking gezet om een kapvergunning van de gemeente te ontvangen. Omdat er stormachtig weer op komst was, durfde de gemeente het niet aan om de boom te laten staan met alle risico’s van dien.

Gelukkig kon Allgroen bv op tijd inspringen met de hulp van onze vakkundige boomverzorgers.

Houd uw bomen veilig!

Een omvallende boom door noodweer kan veel schade aanrichten. Zo kunnen huizen en auto’s beschadigen of zelfs voorbijgangers of omwonenden gewond raken. Daarom kan er in een vroeg stadium al beslist worden of uw boom in aanmerking komt voor een acute kap.

Maakt u zich zorgen om de gezondheid van uw boom? Met een zogeheten boomveiligheidsonderzoek (VTA-onderzoek) onderzoeken wij uw boom. Wij kijken dan naar ziektes, aantastingen, schimmels, stambreuken, groeigedrag en nog veel meer. Niet iedere boom vormt een acuut gevaar. Bij Allgroen bv maken wij een verschil tussen zogeheten ‘attentiebomen’ en ‘risicobomen’. Daar kunt u hier meer over lezen:

Ook interessant voor u:

Voorspoedige nood kap

Het project in de Bankastraat is zeer voorspoedig verlopen. Allgroen bv heeft medewerkers en materieel die bij andere projecten bezig waren afgehaald en naar de Bankastraat gestuurd. De boom is daarbij omgezaagd en afgevoerd door onze European Tree Worker. De ETW’er heeft in samenwerking met de andere medewerkers de Takeuchi Boomgrijper gebruikt. Hierbij worden boomonderdelen direct in de vrachtwagen met hoge container geplaatst.

In de middag was de nood kap uitgevoerd en was de straat weer veiliggesteld.

Ook een nood project?

Heeft u ook een dringend project dat uitgevoerd moet worden? En zoekt u een flexibele partij die u hierbij kan ontzorgen? Allgroen bv helpt u bij uw groen, grond en infraproject. Met effectieve projectbegeleiding, totaaloplossingen, deskundige medewerkers én een zorgvuldige aanpak.

Kom met ons in contact via de website. En vraag via onze website direct een offerte aan voor uw project.