groene schoolpleinen Zuid Holland

Stimuleringsmaatregel groene schoolpleinen voor basisscholen nu ook in Zuid-Holland beschikbaar!

Sinds 15 maart 2019 is het voor basisscholen mogelijk om in Zuid-Holland een speciale stimuleringsmaatregel aan te vragen bij de provincie Zuid-Holland en het Prins Bernhard Cultuurfonds Zuid-Holland. Zij stellen samen een bedrag beschikbaar van €620.000 euro voor het vergroenen van het schoolplein. Dat maken zij de komende 3 jaar beschikbaar voor ruim 50 scholen in het nieuwe themafonds ‘Groenblauwe Schoolpleinen’.

Ga voor ‘meer groen erin en meer tegels eruit.’ Zo draagt u bij aan een gezondere én groenere leef- en werkomgeving in uw buurt.

Hoe werkt deze maatregel voor groene schoolpleinen Zuid Holland?

U vraagt als basisschool in Zuid-Holland via een snelloket een bijdrage aan. Die bijdrage varieert tussen de €1.000 en €15.000. Een voorwaarde hierbij is dat u als school ook minimaal de helft van de kosten voor uw rekening neemt om uw schoolplein te verduurzamen.

Kijk voor meer informatie over deze subsidieregeling op de website van Provincie Zuid-Holland.

Een gezonde leefomgeving. Juist op school!

Er is al veel bekend over de positieve effecten van een groene leefomgeving. Zo draagt het bij aan een betere gemoedstoestand, beter concentratievermogen en stimuleert het de algehele nieuwsgierigheid. Dat is vooral bij kinderen het geval. Met effectieve buitenlessen, stimuleert u om kinderen meer te weten te komen over de natuur en kunnen ze vrij bewegen en hun energie kwijt. In een groene buitentuin valt immers veel meer te ontdekken!

Bovendien draagt u indirect bij aan een betere leefomgeving in uw buurt. U maakt ruimte voor meer biodiversiteit, en een betere waterberging. Bijvoorbeeld voor het afvloeien van te veel regenwater. Drainage is op veel schoolpleinen nog steeds een probleem. Bovendien bent u aan het ontwerp veelal niet aan strenge regels gebonden. Via een op maat gemaakt tuin ontwerp, voegt u interactieve elementen toe aan uw tuin. Denk aan speelbosjes, grote houten boomstammen, moestuinen, vijvers met buitenleven en diverse klauterelementen.

Meer informatie teruglezen over deze speciale stimuleringsmaatregel van het ‘Groenblauwe Schoolpleinen Fonds’ vindt u op deze website:

Meer ontdekken over groene schoolpleinen Zuid Holland

Bij Allgroen bv helpen wij u op weg bij het verduurzamen van uw schoolplein. Dat kan door het plaatsen van vaste beplanting, speelbosjes, bomen en bloemen. Bekijk de mogelijkheden voor uw schoolplein:

GRATIS BROCHURE AANVRAGEN

Meer blogs & nieuws van Allgroen B.V.

De eerste boom aan de Laan der Verenigde Naties

16 april, 2024 | 10:25|

Onze nieuwe minigraver 1-ton

11 april, 2024 | 11:54|

Ontdek al onze diensten
Ga naar de bovenkant