De voordelen van een groendak bij een scholengemeenschap

De voordelen van een groendak bij een scholengemeenschap

Binnen het onderwijs wordt er steeds meer waarde en belang gehecht aan duurzame ontwikkeling in relatie tot een duurzame leefomgeving. Het duurzaam ontwerpen van schoolgebouwen speelt hierin een grote rol. Allgroen B.V. legt u graag uit waarom groene daken en gevels een goede keuze zijn binnen een scholengemeenschap en de opvoeding.

De voordelen van een groendak

Door de kwaliteit van ruimtes binnen en buiten het schoolgebouw gezamenlijk te bekijken, kunnen er mooie duurzame doelen bereikt worden. Het verduurzamen van een schoolgebouw is een belangrijke stap voor vergroening van een scholengemeenschap. Groene daken zorgen voor veel voordelen voor zowel leerlingen, leraren, medewerkers en dieren in de directe omgeving.

Een verbeterde welzijn

Mensen, en vooral kinderen, functioneren het beste in een natuurlijke omgeving. Planten bieden toegevoegde waarde voor concentratie en de gezondheid. Niet alleen helpt een biophilic design als interieur binnen het leslokaal, maar ook aan de buitenkant op het dak. Daarnaast zorgt de hoogte van een groendak voor een ander perspectief van waaruit de kinderen de wereld kunnen beschouwen.

Regenwater opvangen en hergebruiken

Uw partner in in groen, grond en infra!

  • Flexibele dienstverlening

  • Actief in Zuid-Holland (+/- 50km rondom Dordrecht)

  • Professioneel resultaat

  • Aantrekkelijk tarief

  • Binnen 7 dagen een offerte op maat

Goede isolatie en een constante temperatuur

In de zomer kan de temperatuur in Nederland flink stijgen en hebben we regelmatig te maken met hittegolven. Net als op het schoolplein wordt het in schoolgebouwen dan erg heet wanneer de zon erop brandt. Een groendak werkt als goede isolatie en houdt ruimtes koeler. Planten reflecteren zonlicht waardoor een groendak lang niet zo warm wordt als een ‘normaal’ dak. Daarnaast verdampt het water ook op een groendak. Dit draagt bij aan de verkoeling van een omgeving.

Schonere lucht

De planten van een groendak zuiveren de lucht in de omgeving, omdat ze CO2 en fijnstof opnemen. Dit zorgt voor een schonere lucht.

groendak school
sedumdak subsidie
groendak school

Een waterbuffer door het absorberen van regenwater

Een groendak absorbeert regenwater en hier profiteert de hele buurt van. Een groendak vertraagt de afvoer naar het riool en zuivert het regenwater. Hierdoor is er minder kans op overstromingen bij flinke regenbuien en blijft het grondwaterpeil stabiel.

Vergroot de biodiversiteit

Met een groendak krijgt de lokale biodiversiteit een enorme boost. Vogels en insecten komen er graag eten en broeden. Heeft uw scholengemeenschap een beloopbaar dak? Dan is dit direct een perfect educatief natuuruitje.

Wilt u uw scholengemeenschap verduurzamen met een groendak, maar weet u niet waar u moet beginnen? Neem gerust contact met ons op. Allgroen B.V. speelt in op de behoefte van de opdrachtgever door het aanbieden van een breed pakket aan diensten met betrekking tot inrichting, onderhoud en renovatie van alle type buitenruimten. Zo bent u al snel verzekerd van een hoogstaande kwaliteit!

Subsidies door gemeenten voor de aanleg van groene daken

In sommige gemeenten worden subsidies gegeven voor het aanleggen van groene daken. Voor schoolbesturen heeft de overheid ruime subsidiepotjes beschikbaar om scholen tegemoet te komen. De aanvraag loopt via de RVO, meer informatie hierover leest u op hun website.

Alle blogonderwerpen

Gerelateerde berichten:

Blijf op de hoogte van alle ontwikkelingen in de groen, infra en machinewerk sector! Kies één van de onderwerpen om meer over te lezen.

Allgroen B.V. helpt u verder

Wilt u informatie ontvangen over de werkzaamheden van Allgroen B.V.? Vul het onderstaande formulier en we nemen snel contact met u op! Voor al uw groen, grond, infra en machineverhuur is ons bedrijf de meest geschikte keuze bij ieder project!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Ontdek al onze diensten