Regenwater opvangen en hergebruiken
Home/Blog/Water en drainage/Regenwater opvangen en hergebruiken

Regenwater opvangen en hergebruiken

Regenwater opvangen en hergebruiken kan op vele verschillende manieren. Vandaag de dag gaan steeds meer mensen kijken naar duurzame oplossingen voor watergebruik binnen- én buitenshuis. Er zijn verschillende mogelijkheden. Van een kleine regenton tot een grotere ondergrondse regentank.

Allgroen B.V. kan u helpen met het opvangen van het hemelwater en geeft u tips over de manieren van hergebruik. Lees snel verder om meer te weten te komen over de voordelen van regenwater opslag systemen.

Waarom regenwater opvangen en hergebruiken?

Het opvangen en hergebruiken van regenwater biedt u als particuliere eigenaar, instelling of organisatie enkele voordelen. Als eerste is het een duurzame keuze omdat u bijdraagt aan de besparing van het water, wat beter is voor het milieu. Ten tweede bespaart u op uw waterrekening omdat u zelf opgevangen hemelwater gebruikt. Tot slot is het gebruik van regenwater beter voor uw beplanting omdat hier van nature geen kalk in zit!

Allgroen B.V. biedt slimme oplossingen voor regenwater opvangen onder de grond. Goed om te benoemen is dat we daarbij ook handige filterpakketten en pomppakketten aanbieden aan om het water goed te begeleiden en te filteren. Geheel ontzorgt van A tot Z. Voorkom wateroverlast! Vraag gratis meer informatie aan.

Regenwater opvangen en hergebruiken

Uw partner in in groen, grond en infra!

  • Flexibele dienstverlening

  • Actief in Zuid-Holland (+/- 50km rondom Dordrecht)

  • Professioneel resultaat

  • Aantrekkelijk tarief

  • Binnen 7 dagen een offerte op maat

Hoe regenwater opvangen en hergebruiken?

Het water dat wordt opgevangen in de tuin kan voor meer doeleinden gebruikt worden dan dat u misschien in eerste instantie dacht. Een van de bekendste oplossingen is voor het sproeien van uw(bedrijfs)tuin of groenplantsoen. Maar wist u dat u ook uw toilet kan laten doorspoelen met behulp van regenwater? En dat ook de wasmachine hierop aangesloten kan worden? Dankzij een speciaal filtersysteem wordt het hemelwater zo gefilterd dat het voor veel verschillende doeleinden gebruikt kan worden. Samengevat een duurzame oplossing voor binnen- en buitenshuis!

Met een speciale watertank, filter en een pompsysteem zorgen we ervoor dat het opgevangen regenwater wordt gekoppeld aan uw leidingwerk. U kunt in dit proces zelf kiezen of u regenwater of leidingwater wilt gebruiken, door deze met een kraantje open of dicht de draaien. Goed om te benoemen is dat Allgroen B.V. niet alleen verstand heeft van groen, maar ook van infrastructuur. Dit houdt in dat we naast de aanleg van het wateropvangsysteem ook uw leidingen kunnen aanleggen. Uw project volledig door 1 partij ontzorgt; dat is wel zo fijn.

Alle blogonderwerpen

Blijf op de hoogte van alle ontwikkelingen in de groen, infra en machinewerk sector! Kies één van de onderwerpen om meer over te lezen.

Allgroen B.V. helpt u verder

Wilt u informatie ontvangen over de werkzaamheden van Allgroen B.V.? Vul het onderstaande formulier en we nemen snel contact met u op! Voor al uw groen, grond, infra en machineverhuur is ons bedrijf de meest geschikte keuze bij ieder project!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

GROEN

Het aanleggen en onderhouden van zowel grootschalig als kleinschalig is een van de belangrijkste bezigheid van Allgroen B.V.

GROND

Van het ontgraven of transporteren van grond tot aan het bestraten van complete wegen.

INFRA

Heeft u een project in de civiele techniek, cultuurtechniek en/ of groot groenvoorziening? Allgroen B.V. verzorgt de gehele aanleg en renovatie van uw project.

MACHINEVERHUUR

Vrachtwagens, shovels, graafmachines, tractors, transportmiddelen en machines t.b.v. grondverzet, boomverzorging en aanleg-, en onderhoudswerkzaamheden.