Waarom is het gazon verticuteren en doorzaaien in het voorjaar belangrijk?

Waarom is het gazon verticuteren en doorzaaien in het voorjaar belangrijk?

Op zonnige dagen wilt iedereen kunnen genieten van een gazon dat er mooi groen uit ziet. Een mooi gazon zorgt voor een goede uitstraling van uw tuin. Om goed te kunnen groeien, heeft gras zuurstof, water en voedingstoffen nodig. Daarom is het belangrijk om het gazon goed te onderhouden. Dit kunt u doen door te bemesten, doorzaaien en tijdig te maaien. We leggen u er graag meer over uit!

Wat is verticuteren?

Elk gazon krijgt na verloop van tijd te maken met een viltlaag. Verticuteren is een onderhoudstechniek die de viltlaag verwijderd. Deze laag kan bestaan uit mos of dood organisch materiaal. Deze laag heeft een verstikkende functie in het gazon doordat de laag steeds dikker wordt en er hierdoor geen water meer kan doordringen in de bodem. Verticuteren kan met een verticuteermachine of met een verticuteerhark gedaan worden. Door te verticuteren zorgt u ervoor dat de grasmat weer goed doorlucht en dat het gras weer kan groeien.

Het voorjaar is de beste tijd om uw gazon te verticuteren

Het voorjaar is de beste tijd om te verticuteren, van maart t/m mei. Door te verticuteren belast u het gazon en daarom kunt u dit het beste doen in een periode waarin het gras goed groeit. Gras groeit niet onder de 10 graden Celsius bodemtemperatuur. Daarom is meten weten voordat u begint!

Zorg ervoor dat het op de dag van verticuteren niet té warm is en dat er niet veel zon is. Dit is fijner voor het gras en voor uzelf. Een drupje regen kan ook geen kwaad tijdens het proces van verticuteren. U kunt het beste minstens een keer per jaar het gazon verticuteren. Tweemaal per jaar is nog beter. Gras heeft twee belangrijke groeiperiodes per jaar: april/mei en september/oktober. U kunt het beste net vóór deze periodes verticuteren, zodat het gras zich dan nog goed kan herstellen.

Regenwater opvangen en hergebruiken

Uw partner in in groen, grond en infra!

  • Flexibele dienstverlening

  • Actief in Zuid-Holland (+/- 50km rondom Dordrecht)

  • Professioneel resultaat

  • Aantrekkelijk tarief

  • Binnen 7 dagen een offerte op maat

Gaat u zelf verticuteren of schakelt u een vakman in?

Bent u van plan om het gazon zelf te verticuteren? Zorg er dan voor dat u het juiste materiaal heeft. Een kleiner grasoppervlak kunt u met de hand verticuteren door een verticuteerhark te gebruiken. Dit vergt wel enige inspanning. Voor een groter grasoppervlak raden wij u aan om een machine te huren.

Schakelt u liever een professional in om het gazon (van uw bedrijf) te verticuteren? Dan kunt u deze klus zorgeloos uitbesteden aan ons! Als u de klus laat klaren door Allgroen bent u verzekerd van:

Kwalitatieve machines:  Onze vakmannen werken met kwalitatieve verticuteermachines. Zo krijgt u gegarandeerd een resultaat van kwaliteit!
Correcte uitvoering door professionals: De vakmannen van Allgroen weten alles over groen en daarom is uw gazon bij hen in goede handen. Ze zorgen bovendien ook voor de bemesting en het doorzaaien op kale plekken in het gazon.
Oog voor detail: Wilt u graag de tuin verder opfrissen met nieuwe planten en bloemen? Dan kunnen onze tuinmannen u voorzien van advies op maat.

Allgroen helpt u graag bij het verticuteren en doorzaaien van het gazon

Wilt u met een specialist de mogelijkheden bespreken? We voorzien u graag van advies. Neem direct contact met ons op.

Alle blogonderwerpen

Gerelateerde berichten:

Blijf op de hoogte van alle ontwikkelingen in de groen, infra en machinewerk sector! Kies één van de onderwerpen om meer over te lezen.

Allgroen B.V. helpt u verder

Wilt u informatie ontvangen over de werkzaamheden van Allgroen B.V.? Vul het onderstaande formulier en we nemen snel contact met u op! Voor al uw groen, grond, infra en machineverhuur is ons bedrijf de meest geschikte keuze bij ieder project!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Ontdek al onze diensten