Hagen knippen

Het belang van hagen knippen

Het hebben van een goed onderhouden terrein is van groot belang. Denk hierbij aan de uitstraling van uw bedrijfsomgeving. Vanzelfsprekend zien we hagen ook in de particuliere tuin. Hagen spelen vaak een belangrijke rol als erfafscheiding. Het knippen en onderhouden van hagen is voor bedrijven essentieel om een professionele en verzorgde indruk te maken op bezoekers, klanten en werknemers. We leggen u graag uit waarom het regelmatig snoeien van hagen de moeite waard is! 

Onderhoud aan hagen zorgt voor een gezonde groei

Een groene, volle, strakke haag straalt rust uit. Hoe vaker u snoeit, hoe mooier en voller de haag zal worden. Onderhoud is dus enorm belangrijk. Door uw hagen regelmatig te laten knippen, stimuleert u gezonde groei en bloei. Het verwijderen van dode takken en het terugsnoeien van de hagen zorgt voor een betere luchtcirculatie en bevordert de ontwikkeling van nieuwe scheuten. Dit resulteert in dichtere, mooiere en gezondere hagen.

Hoe vaak per jaar kunt u het beste een haag snoeien?

Wij adviseren om uw hagen minimaal twee keer per jaar te snoeien. Een haag die niet periodiek gesnoeid wordt, wordt breder en kan voor overlast zorgen wanneer deze langs een openbare weg is geplaatst. Het aantal keer snoeien kan variëren afhankelijk van de soort haag die u heeft en de gewenste vorm en dichtheid die u wilt bereiken. Hagen groeien doorgaans sneller in het voorjaar en in de zomer, dus het is vaak nodig om ze in deze periode vaker te knippen. Zorg er wel voor dat u niet te veel knipt in één keer om de gezondheid van de haag te behouden. Allgroen B.V. geeft u graag advies over het specifieke haagsoort die u heeft en welk knipschema hier het beste bij past.

Hagen knippen

Uw partner in in groen, grond en infra!

  • Flexibele dienstverlening

  • Actief in Zuid-Holland (+/- 50km rondom Dordrecht)

  • Professioneel resultaat

  • Aantrekkelijk tarief

  • Binnen 7 dagen een offerte op maat

Handmatig snoeien vs. machinaal snoeien

Hagen kunnen zowel handmatig als machinaal gesnoeid worden. Het gebruik hangt af van verschillende factoren, waaronder de grootte en vorm van de hagen, de gewenste precisie.

Handmatig snoeien van hagen

Bij kleinere hagen is handmatig snoeien vaak de meest praktische optie. Met handgereedschap, zoals snoeischaren of handheggenscharen kunt u meer controle hebben over de precisie en details van het snoeiproces. Dit werkt bijvoorbeeld goed bij speciale designs en vormen, zoals bogen of spiralen. Met de hand kunt u nauwkeuriger werken. Daarnaast kunnen sommige hagensoorten gevoelig zijn voor machinaal snoeien. Als u bijvoorbeeld planten hebt met fijne bladeren of delicate takken, kan handmatig snoeien de beste optie zijn om schade te voorkomen.

handmatig snoeien

Machinaal snoeien van hagen

Bij grote hagen kan machinaal snoeien efficiënter zijn, omdat het snel grote oppervlakken kan dekken. Machines zoals heggenscharen met lange bladen of speciale snoeimachines kunnen grote hoeveelheden vegetatie snel en gelijkmatig snoeien. Ook wanneer u rechte hagen heeft is deze vorm de beste keuze. Allgroen B.V heeft ervaring met het machinaal snoeien. Vaak zijn wij in opdracht van gemeenten en woningbouwvereniging aan het werk om de hagen in de buurt te onderhouden.

Heeft u advies nodig over welke methode het beste bij uw haag zou werken? Neem gerust contact op.

Machinaal snoeien

Schakel een professional in voor het knippen van de hagen

Snoeiwerk is voor de meeste mensen een erg arbeidsintensieve klus. Er is kennis voor nodig om te weten wanneer er het beste gesnoeid kan worden. Allgroen B.V. helpt u graag met het machinaal en handmatig knippen van hagen. Iedere haagsoort snoeien wij op een verantwoorde en veilige wijze. De haag kan zowel verticaal als horizontaal gesnoeid worden met onze machine. Heeft u hagen in beheer langs de slootkant, op uw perceel of langs de openbare weg? Wij komen graag bij u langs om uw haag met de veelzijdige heggensnoeier te verzorgen.

Door met een specialist in zee te gaan, weet u bovendien zeker dat de veiligheid langs openbare wegen wordt gewaarborgd.

Alle blogonderwerpen

Gerelateerde berichten:

Blijf op de hoogte van alle ontwikkelingen in de groen, infra en machinewerk sector! Kies één van de onderwerpen om meer over te lezen.

Allgroen B.V. helpt u verder

Wilt u informatie ontvangen over de werkzaamheden van Allgroen B.V.? Vul het onderstaande formulier en we nemen snel contact met u op! Voor al uw groen, grond, infra en machineverhuur is ons bedrijf de meest geschikte keuze bij ieder project!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Ontdek al onze diensten