Is uw tuin al klaar voor het voorjaar?

Is uw tuin al klaar voor het voorjaar?

Het voorjaar begint sneller dan u denkt! U ziet het misschien niet, maar uw tuin is onder de grond al vol op bezig met de voorbereidingen. En daar kunt u een handje bij helpen.

Wanneer begint het voorjaar? In 2024 start de lente op woensdag 20 maart. Deze duurt tot donderdag 20 juni; dan begint de zomer. Maar wanneer moet u de tuin voorjaarsklaar laten maken? 

Wachten op de eerste zonnestralen

In maart begint het; de start van het lenteseizoen. Er zijn genoeg klussen in de tuin waarmee u aan de slag kunt. Voor u het weet is de tuin klaar voor de eerste zonnestralen. Allgroen B.V. helpt u graag bij uw voorjaarsonderhoud.
Vraag gratis meer informatie aan. Benieuwd naar onze lente tips? Lees dan snel verder.

Voorjaar in de tuin

Uw partner in in groen, grond en infra!

  • Flexibele dienstverlening

  • Actief in Zuid-Holland (+/- 50km rondom Dordrecht)

  • Professioneel resultaat

  • Aantrekkelijk tarief

  • Binnen 7 dagen een offerte op maat

Wat te doen in de tuin in het voorjaar?

Uw tuin lenteklaar maken is iets waar u tijd voor vrij moet maken. Natuurlijk kunt u het ook aan onze gespecialiseerde hoveniers overlaten. Maar wat moet er gebeuren in de tuin voor het voorjaar? We vertellen u meer.

Het onkruid verwijderen

Het onkruid is en blijft een vervelend terugkomend onderdeel. U kunt kleine onkruiden met de hand verwijderen, maar let hierbij op dat u de wortel meetrekt. Heeft u last van hardnekkig onkruid? Wij hebben diverse duurzame methoden om dit tegen te gaan. Denk aan bestrijding met heet water of hete lucht. Hier worden geen schadelijke chemicaliën bij gebruikt, maar het resultaat is zoals het moet zijn! Lees hier meer over onkruidbestrijding door Allgroen B.V.

Snoeien van planten en verwijderen dode takken

De herfst en winter zijn maanden waarin de beplanting in een soort ‘winterslaap’ gaat. Ze hebben weinig energie en stoten bladeren en dode takken af. De lente staat in het teken van nieuw leven. Het is dus belangrijk dat de meeste bomen voor die tijd gesnoeid worden zodat dode takken plaats kunnen maken voor nieuwe.

bomen snoeien voorjaar
Onkruid verwijderen voorjaar

Kwetsbare planten

Voor sommige kwetsbare planten is het voorjaar dé tijd om ze te planten. Denk aan vorstgevoelige planten als de olijfboom of de oleander. Natuurlijk kunt u deze ook in verrijdbare bakken plaatsen zodat u ze bij eventuele vorst beschut neer kan zetten.

Bemesten van planten

Bemesten doet u vaak 2 keer per jaar. Eén van deze momenten is in het voorjaar. Door deze extra voeding geeft u de planten een boost zodat ze uitbundiger groeien en mooier bloeien. Daarnaast zorgt bemesting ervoor dat de beplanting beter weerbaar zijn tegen ziektes en ongedierte.

Gazononderhoud

Na de winter kan uw gazon wel een oppepper gebruiken. Verticuteer het gras; hiermee verwijdert u mos en doorbreekt u de dichte bovenlaag. Vanaf maart kunt u ongeveer om de week uw gras maaien. De temperaturen beginnen namelijk te stijgen en het gras te groeien! Tot slot kunt u met een graskantensnijder het overtollige gras weg ‘snijden’.

infiltratiesysteem voorjaar
voorbereiden gras zaaien

Tips voor het voorjaar

Waar kunt u nog meer rekening mee houden om uw tuin tiptop in orde te krijgen voor het voorjaar begint? Hier wat tips!

Kapotte bestrating. Check of de bestrating van uw oprit en terrein nog heel is. Het kan zo maar zijn dat deze door opvriezen kapot is gegaan.

Vergroenen. Denk aan het vergroenen van uw terrein of tuin. Vervang stenen voor groen! Het voorjaar is namelijk dé tijd om de zomerbloemen te zaaien. Een tuin vol bloemen doet iedereen goed. Is er geen mogelijkheid om verharding weg te halen? Dan bieden bijvoorbeeld bloembakken een uitkomst.

Een groen dak. Kijk of uw dak geschikt is om te vergroenen. Dit helpt namelijk voor een koelend effect op warme dagen en zorgt voor betere water infiltratie. De lente bestaat uit warme én natte dagen (April doet wat hij wil!). Nu is de perfecte tijd om een groen dak te laten plaatsen.

Verwelkom insecten. Vergroot de biodiversiteit. Dit kan al door insectenhotels te plaatsen of door extra bloeiende planten te laten plaatsen. Het voordeel? De insecten hebben een fijne plek om te bezoeken en hebben eten tot hun beschikking. En uw bedrijventerrein of tuin wordt gedecoreerd met prachtige bloemen!

maaiwerk voorjaar

Lenteschoonmaak voor uw bedrijfsterrein

Uw bedrijventerrein heeft veel te verduren gehad tijdens de wintermaanden. Als u bijvoorbeeld werkt met grote machines, dan kan het zijn dat er veel modder en groenafval op en rondom het erf ligt. Ook kan er nog bladafval rondslingeren. En als de eerste zonnestralen gaan schijnen, dan wilt u natuurlijk dat het terrein er perfect bij ligt!

Wij zullen al het groenafval opruimen en afvoeren. Ook kijken we naar het bestaande groen. Moet er iets vervangen worden? Het kan zo maar zijn dat u beplanting heeft die niet winterbestendig is. Onze vakkundige hoveniers kunnen u adviseren over beplanting die uw bedrijventerrein weer laat stralen in de lentemaanden. Zo kunnen uw medewerkers tijdens de pauzes genieten van een fijne omgeving om uit te blazen!

Neem eens contact met ons op om meer informatie te ontvangen over voorjaarsonderhoud voor uw bedrijventerrein. Het is mogelijk dat we periodiek langskomen, zodat het er altijd netjes uit blijft zien.

Alle blogonderwerpen

Gerelateerde berichten:

Blijf op de hoogte van alle ontwikkelingen in de groen, infra en machinewerk sector! Kies één van de onderwerpen om meer over te lezen.

Allgroen B.V. helpt u verder

Wilt u informatie ontvangen over de werkzaamheden van Allgroen B.V.? Vul het onderstaande formulier en we nemen snel contact met u op! Voor al uw groen, grond, infra en constructies is ons bedrijf de meest geschikte keuze bij ieder project!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Ontdek al onze diensten