Bijzonder project bij Duurzaamheidscentrum Weizigt in Dordrecht | Deel 1

Voor de gemeente Dordrecht zijn wij afgelopen 30 augustus gestart met het project Weizigt in Dordrecht! Er staan grootse veranderingen op de planning voor het duurzaamheidscentrum en Allgroen B.V. draagt haar steentje bij aan de te realiseren werkzaamheden.

Via RTV Dordrecht vertelt Nicole Schriek (teamleider Duurzaamheidscentrum Weizigt) meer over de nieuwe inrichting van de omgeving rondom het duurzaamheidscentrum. ”Biodiversiteit staat voorop.” vertelt ze. Het hele interview is in de video hieronder te bekijken.

De oplevering staat gepland voor half december 2021, mits de weersomstandigheden dit toelaten. In deel 1 van dit project vertellen we graag al iets over de werkzaamheden die we gaan doen en geven we al een kleine inkijk in het project! Eind dit jaar geven we u graag een update van de voltooide werkzaamheden.

Rooien groen en afbreken bestaande muren

Tijdens de eerste werkzaamheden is Allgroen B.V. druk bezig geweest met het klaarmaken van het terrein. Deze is omheind met bouwhekken en ook is er een klein depot ingericht. Op deze manier hebben we ter plaatse onze voorraad en kunnen onze collega’s sneller hun werkzaamheden uitvoeren.

Wist u dat Allgroen B.V. niet alleen zorgt voor het onderhoud van groenvoorzieningen? Wij zijn van alle markten thuis. We onderhouden, verwijderen én vervoeren al het afkomend materiaal af naar een eindverwerker. Zo ook bij dit project. We rooien het aanwezige groen, muren worden afgebroken en al het materiaal wordt netjes weggebracht. Lees meer over grondverzet door Allgroen B.V.

Diverse aanleg werkzaamheden

Nadat de omgeving is klaar gemaakt voor de werkzaamheden, zijn we gestart met de diverse aanleg werkzaamheden. Ten eerste leggen we een wadi aan. Een wadi slaat regenwater op, om het vervolgens te zuiveren en door te filteren in de ondergrond.  Bij de wadi worden ook duikers (betonnen buizen) aangebracht voor de doorstroming van het water. Tot slot kunnen we later op de buizen looppaden creëren!

Er zullen beschoeiingen geplaats worden van glasvezelcement platen. Daarnaast worden er zogenoemde kokosrollen langs de water kant uitgerold. Deze rollen bevatten substraat met kokos waardoor de planten die er al in verwerkt zijn goed gaan groeien!

Hergebruiken van materiaal

Goed om te benoemen is dat niet al het materiaal in dit project wordt afgevoerd! Allgroen B.V. onderzoekt altijd graag de opties om het oude materiaal opnieuw een bestemming te geven. In dit project worden alle paden opnieuw bestraat met vrij gekomen gebakken klinkers.

Tijdens dit project zetten wij verschillend materiaal in uit ons eigen wagenpark. Denk hierbij aan 5 en 10 tons kranen, trekkers met karren, dumpers en vrachtwagens.

Allgroen B.V. heeft een modern en uitgebreid machinepark. Hieronder vallen vrachtwagens, shovels, graafmachines, tractors, transportmiddelen en machines t.b.v. grondverzet, boomverzorging en aanleg-, en onderhoudswerkzaamheden. Tevens hebben wij milieuvriendelijke hete lucht onkruidverdelgers in beheer. U kunt ervoor kiezen om extra materiaal in te huren zoals kunststofrijplaten om over heen te kruipen bij een zachte ondergrond en/of bouwhekken om tijdelijk iets rondom af te zetten. Lees hier meer over ons machinepark.

Allgroen B.V.

Wilt u meer informatie ontvangen over dit project? Of wilt u zelf een opdracht aan ons doorgeven? Allgroen bv helpt u in heel Zuid-Holland met veel vakmanschap verder. Kijk eens bij diensten of mail uw vraag of verzoek naar info@allgroenbv.nl.