Vleermuizen scherm Sportpark Schenkeldijk

Allgroen B.V. is ingeschakeld om te helpen bij het ophangen van een zogenoemd ‘vleermuizen scherm’. Begin week 49 zullen de werkzaamheden gereed zijn. Lees verder voor meer informatie over dit bijzondere project!

Allgroen B.V. is een professionele speler op het gebied van groen, grond en infrastructurele werken. Vanuit Dordrecht zijn er dagelijks zo’n 45 medewerkers actief voor tal van opdrachtgevers. Bij ons geniet u van een effectieve projectbegeleiding, duidelijke werkomschrijvingen, heldere communicatie en korte communicatie lijnen.

Enkele foto’s van de aanleg van het vleermuizen scherm

Waarom een vleermuizenscherm?

Uit onderzoek is gebleken dat de vleermuizen de bossages en bomen in de omgeving gebruiken als echobaken op hun vliegroute.

Echobakens (zoals bomen) helpen vleermuizen om hun weg te vinden in de nacht. Tijdens het zoeken naar de juiste locatie zendt de vleermuis geluidsgolven uit. Als deze in aanraking komen met bepaalde voorwerpen dan weerkaatst de geluidsgolf terug naar de vleermuis. Via deze weg kan het beestje zijn vliegroute bepalen.

De bossages en bomen in de omgeving moeten worden gekapt. Vanzelfsprekend willen we de vliegroute van de vleermuis niet verstoren! Om deze reden worden de schermen geplaatst. Deze zullen als nieuwe echobaken dienen.

De details van de werkzaamheden

Allgroen B.V. heeft diverse palen van 5 meter (1,5m in de grond) geplaatst. Het scherm van de winddoek komt vervolgens op 1,5m boven de grond te hangen, tot 3,5m hoogte. Onze 5,5 tons minigraver boort door middel van een hydraulische boor de gaten in de grond. Hier komen de palen in te staan.

Als de palen vaststaan worden deze geschoord met dezelfde palen van 3m. Het doek wordt vervolgens aan de palen bevestigd door middel van planken van 15cm breed en 3cm dik.

Wilt u een opdracht aan ons doorgeven? Allgroen B.V. helpt u met veel vakmanschap verder. Kijk eens bij diensten of mail uw vraag of verzoek naar info@allgroenbv.nl. Ook kunt u meer lezen over onze andere projecten op onze website! Klik hier om onze recente projecten te bekijken.