Aziatische Duizendknoop

Protocol voor beheersing Japanse Duizendknoop in 2019 verwacht

In 2019 wordt er een landelijk protocol verwacht over hoe men kan omgaan met Aziatische duizendknopen. Dit protocol wordt voor iedereen vrij toegankelijk gemaakt. Niet alleen de Japanse Duizendknoop, maar ook de rest van de Aziatische duizendknopen richten veel problemen aan in openbaar gebied en op privé terreinen. Daarom werkt stichting Probos in samenwerking met Aequator Groen & Ruimte en Geofoxx Milieu Expertise samen aan een landelijk protocol om de plantsoorten te bestrijden en verdere bestuiving te voorkomen.

Aziatische duizendknopen

De Aziatische Duizendknopen richten veel schade aan in stedelijk groen, tuinen, natuurgebieden en ook in wegbermen. Dit heeft een negatief gevolg op de biodiversiteit, verkeersveiligheid, waarde van grond en levert bovendien alleen maar extra kosten voor het beheersen en bestrijden van de invasieve soort. Het is daarom van essentieel belang om verdere verspreiding te allen tijde te voorkomen. Echter ontbreekt hiervoor een uniforme strategie. Iedere terreineigenaar moet in feite het wiel opnieuw uitvinden.

En dat kan veel efficiënter wanneer zij toegang hebben tot een goede uitgewerkte strategie.

De ontwikkelingen voor het protocol in de gaten houden

De partijen zijn in oktober 2018 gestart en verwachten medio 2019 een algemeen protocol te hebben opgesteld. Ontwikkelingen op dit gebied kunt u bijhouden via: https://bestrijdingduizendknoop.nl/protocol/.

Voor wie is het protocol bedoeld?

Niet alleen voor gemeenten, overheden en terreineigenaren is het protocol bedoeld, maar juist voor uitvoerders in de groene buitenruimte, hoveniers, huiseigenaren, (ervarings)deskundigen en potentiële gebruikers. Kortom; voor iedereen die te maken krijgt met het bestrijden en het beheersen van een of meerdere soorten van de Aziatische Duizendknoop.

Hulp nodig met uw invasieve soort?

Heeft u ook een Aziatische Duizendknoop in uw tuin of gebied gesignaleerd? Allgroen bv past diverse beheersmethoden toe om de plant aanzienlijk terug te dringen en daarmee onder controle te houden.

Meer weten over hoe wij te werk gaan of welke methode bij uw situatie past? Neem een kijkje op onze: ‘onkruidbestrijding’ pagina. Of kom direct in contact door ons een verzoek te sturen:

Alles over onze werkzaamheden

Wij hebben alle informatie over ons bedrijf en werkzaamheden gebundeld in één fijn overzicht. Vraag nu gratis onze handige brochure aan!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Brochure Allgroen bv

Meer blogs & nieuws van Allgroen B.V.

Cursus Beeldbestekken voor de leefomgeving

31 januari, 2024 | 11:52|

  • afvalbakken dordrecht stolk fotografie

Allgroen B.V. monteert statiegeldbeugels aan afvalbakken

24 juli, 2023 | 10:32|

  • inspecteur speelplaats

Cursus Inspecteur Spelen Basis

10 maart, 2023 | 09:43|

Ontdek al onze diensten
Ga naar de bovenkant