Openbare ruimte

In de publieke buitenruimte moet er plek zijn voor iedereen. Bewoners, omwonenden, belanghebbenden en bezoekers moeten zich welkom voelen. Niet iedereen heeft echter dezelfde belangen te behartigen. Immers gaat niet iedereen naar het park alleen om te sporten. Wandelen, fietsen, recreëren, beleven, iets om te zien, in contact komen of om de hond uit te laten zijn ook redenen waarom mensen de publieke ruimte bezoeken. De inrichting van een groene ruimte stopt daarom niet bij slechts 1 doeleinde.

Allgroen bv denkt u al met u mee tijdens de ontwerpfase van de functie van de publieke ruimte in uw gemeente. En richt hierop allerlei soorten buitenruimtes aan. Van stadsparken tot aan bedrijfstuinen. Een leefbare, groene buitenruimte begint bij ons.

Ga voor groen & duurzaam

Meer groen heeft een ontzettend positief effect op de gemoedstoestand van mensen. Daarom is het wenselijk om een goede verhouding tussen groen en bestrating op te nemen in uw ontwerpplannen. Wenselijk is om 2/3 groen te realiseren versus 1/3 verharding. Daarmee vergroot u het plezier en werpt het groen in de publieke ruimte goede vruchten af.

Bovendien kunt u het groen zo inzetten dat het de klimaatverandering kan opvangen. Bijvoorbeeld door meer bomen te plaatsen als zonnedek tegen de hitte. Bomen vangen bovendien veel CO2-uitstoot op. En gebruik gazon in het ontwerp -inclusief een effectief drainagesysteem- om de gevolgen van hevige regenval op te vangen.

Wat we qua trends op het moment veel terug zien komen is het gebruik van natuurlijke materialen. Deze worden bijvoorbeeld ook ingezet bij het creëren van een natuurlijk speelplein en speeltoestellen. Denk aan klimboomstammen, rotswanden en (ondiepe) natuurlijke vijvers. Dit soort elementen worden ook gebruikt bij volwassenen, maar dan met het doel ‘meer bewegen’. Natuurlijke parkoersen of sporttoestellen worden geplaatst om mensen actiever te maken.

De openbare ruimte opnieuw laten inrichten: waar begint u?

Heeft u plannen om de openbare ruimte (opnieuw) in te richten? Allgroen bv ontzorgt u volledig met grond, infra en groendiensten op maat. Ook alle facetten omtrent calculatie, ontwerp, uitvoering en langdurig onderhoud worden uit handen genomen. Meer weten? Ontdek Allgroen bv en vraag direct een prijs aan voor uw ideale openbare ruimte.