Hoe fruitbomen snoeien

Fruitbomen snoeien is een vak apart. Dat komt omdat er bij het snoeien meer rekening gehouden moet worden met de gezondheid van de boom. Bij het verkeerd snoeien (of in een verkeerde periode) kan uw fruitboom schade oplopen. Soms kan de snoeiwond niet goed helen waardoor er bloedingen ontstaan. Dan loopt uw boom risico op boomziektes of een groeiachterstand. Een groeiachterstand zorgt voor kleinere vruchten in de zomer.

Kortom: voor het snoeien van uw fruitboom of fruitbomen, helpen we u graag op weg. Onze behendige boomverzorgers kennen alle ins en outs over boomgezondheid. Per ras en per fruitsoort. En adviseren u graag over de juiste snoeiperiode voor uw boom. Zo kan het niet meer voorkomen dat er op het verkeerde moment wordt gesnoeid. Meer ontdekken of direct uw opdracht aan ons doorgeven? Vul dan dit formulier in.

Hoe fruitbomen snoeien: pitfruit versus steenvrucht

Op welke wijze snoeit u fruitbomen? Fruitbomen zijn in tegenstelling tot andere bomen, gevoeliger voor onderhoud. Ze hebben een efficiënte sapstroom en mogelijk nieuwe knoppen. Dit maakt het snoeien iets lastiger. Bij de fruitbomen hebben we te maken met twee soorten families: pitvruchten (zoals appels en peren) en steenvruchten (pruimen, perziken, kersen). Snoeien dient altijd te gebeuren bij droog weer in een droog gewas. Wanneer uw fruitboom in de bloei staat (of direct na de bloei) raden wij het af om snoeiwerkzaamheden uit te voeren. Dit geeft namelijk kleinere of slechtere vruchten. Pitfruit is juist weer goed bestand tegen wintersnoei.

Wanneer wij uw fruitbomen snoeien halen wij o.a. dode takken en schurende takken weg. Vruchtbeurzen worden uitgedund en ook wordt er in het hart van de boom weer ruimte gemaakt. Zo kan de boom het komende seizoen weer volop doorgroeien en daarbij heerlijk fruit produceren.

Hoe fruitbomen snoeien: schakel ons in

Wanneer u het snoeien van uw fruitbomen liever uitbesteedt aan een deskundige, bent u bij Allgroen bv aan het juiste adres. Dankzij onze European Tree Workers en vakbekwame boomverzorgers, wordt uw boom tot in de puntjes verzorgd. Ook zo’n specialist inhuren? Vraag via deze weg een prijs op maat op. Dan weet u snel waar u aan toe bent.